Dateplanet
8,7

192 reviews

Scoor snel en makkelijk dates op DatePlanet. Op Dateplanet is het maken van een date een eitje. Als gratis lid kan je mensen in je favoriet lijst zetten waardoor een lid meteen ziet dat jij hem of haar leuk vind. Hierna is de vervolgstap snel gemaakt. De website werkt op ieder device optimaal. Daarnaast is ons opgevallen dat Dateplanet in de lift zit, verbeteringen en updates worden veel gemaakt.

Cijfer en gebruikersgemak

DatingPlanet krijgt een 8,7 als eindcijfer! Dit omdat het krijgen van een date zeer snel en makkelijk gaat, het percentage leden dat succesvol de datingwebsite verlaat met een of meerdere dates is maar liefst 82%!

Prijzenlijst Dateplanet

 • 1 maand abonnement: € 25,00
 • 3 maanden abonnement: € 50,00
 • 12 maanden abonnement: € 100,00
Ontevreden over Dateplanet? Probeer dan eens Lovezone.

Reviews (192)

 • Martin (43)
  Dateplanet de plek om een date te vinden 1 reactie

  Wanneer je op zoek bent naar een date, of dit nou met serieuze intenties is of niet, dan zit je wat mij betreft op dateplanet op de perfecte plek hiervoor.
  Best grappig dat de naam zo toepasselijk is hiervoor, want ik zie het inderdaad als een soort date planeet.
  Voor alle soorten relaties zijn hier wel mensen te vinden en dat vind ik ook ideaal.
  Want in principe zit ik op dateplanet omdat ik een nieuwe en monogame relatie zoek maar af en toe zoek ik ook gewoon een pleziertje en ook daarvoor zit je hier op de goede plek.
  Ik vind dat ze hier goed werk leveren.

  Martin (43) 6 oktober 2018
 • Jesse (34)
  Dateplanet review 1 reactie

  Dateplanet is voor mij een hele goede website! Het is vernieuwend en jeugdig, niet perse in de mensen maar ook in gebruik.
  Ik had altijd gedacht dat ik me nooit zou aanmelden op iets als een datingwebsite, omdat ik dacht dat dit voor oudere mensen zou zijn.
  Toch ben ik er wel beland en hier ben ik nu erg blij om. Er zitten veel meer leuke en jeugdige vrouwen (en mannen) op dan ik voor mogelijk had gehouden, waardoor het datingcircuit hier gigantisch is.
  Het lijkt wel het nieuwe tinder, maar dan mens vriendelijker. Het is veel minder een vleeskeuring dan die app.

  Jesse (34) 22 september 2018
 • bas (45)
  Dateplanet nepprofielen 1 reactie

  Ik kwam er achter dat er op dateplanet heel streng wordt gecontroleerd op nepprofielen. Op iedere site waar ik me aanmeld, test ik dit even door zelf een normaal en een nepprofiel aan te maken. Bij dateplanet was nog geen tien minuten later mijn nepprofiel al van de site afgehaald. En zo zijn ze door mijn keuring heen gekomen.

  Eigenlijk is het best jammer en ook best raar dat dit nodig is, maar ik laat het me niet overkomen dat andere mensen misbruik maken van mij en op deze manier ben ik zelf in staat om er achter te komen wat hier een goede site in is en wat niet. Dateplanet kwam in dit geval bij mij goed door de keuring!

  Verder is dateplanet gewoon een leuke en gezellige site zoals eigenlijk bijna iedere datingsite wel is. Het heeft veel opties en je kunt zelf kiezen voor een extra pakket aanschaffen of niet.

  bas (45) 10 september 2018
 • Gijs (46)
  Dateplanet beoordelingen slecht 1 reactie

  Dateplanet krijgt over het algemeen hier toch wel wat slechte beoordelingen, dit verbaasd me eerlijk gezegd een beetje.
  Ik ben een ervaren online dater en ik heb ook wel wat kennis betreft het internet en al die dingen hebben er wel voor gezorgd dat ik inmiddels redelijk wat kennis heb ontwikkeld over verschillende datingwebsites.
  Aan de hand hier van staat Dateplanet bij mij wel boven aan in de lijst, dus die mensen die hier niet over te spreken zijn hebben schijnbaar nog niet op andere sites gekeken.
  Wanneer ze dat hebben gedaan, zullen ze zeker weten daarna een stuk positiever zijn over deze website, hier ben ik zeker van.

  Gijs (46) 30 augustus 2018
 • Hans (52)
  fake of echt 1 reactie

  Ik vraag me bij dit soort websites altijd af of ze wel echt zijn of dat er allemaal fake oftewel nepprofielen op te vinden zijn. Maar op den duur moet je uiteindelijk toch een keer de sprong wagen en dat is de enige manier om hier achter te komen. Zelf heb ik het ook gedaan en dit heeft voor mij goed uitgepakt. Ik vind het zekerde moeite waard, ook voor andere mensen om hier een keer op te kijken. Ik heb veel interessante en leuke nieuwe mensen ontmoet en ik heb ook al met een aantal nummers etcetera uitgewisseld, dus dan geloof ik wel dat het een echt persoon is en niet een nepprofiel.

  Hans (52) 24 juli 2018
 • David (48)
  Dateplanet niet slecht niet goed 1 reactie

  Dateplanet doet het niet slecht en niet goed vind ik, het valt een beetje in de categorie middelmatig. Je kunt de site in principe geen slechte beoordeling geven omdat ze nergens slecht op scoren. Maar er is maar weinig dat het hier spannend maakt omdat het heel veel lijkt op veel andere website en dat maakt het voor mijnen beetje spannend. Dat vind ik jammer want ik hou juist wel van dingen, ook van mensen trouwens, die een beetje anders zijn dan het normale en reguliere

  David (48) 15 juli 2018
 • Rick (40)
  Dateplanet good 0 reacties

  First I thought Dateplanet was an English datingsite, because of the name. But soon I found out this wasn't true, it is a Dutch site. I was lucky I found this datingsite by accident, because I did find a beautiful girl here, who also isn't Dutch. We both live in Holland and we also both were looking for a relationship, but found it hard to meet people in de bars in Holland. After multiple chatting sessions we've taken the chance to meet in real life and it was a blast!!! After that one date, we've had a few other dates and now I can call her my girlfriend! This all because I thought it was an English website, so lucky me...

  Rick (40) 30 juni 2018
 • Harm Dijkstra (58)
  Diamanten of VIP 5 reacties

  Grappig om te lezen dat Dateplanet.nl een 4 sterren rating heeft over meer dan 150 recensies. In principe snap ik dit wel want de website voldoet aan al je verwachtingen: chats zijn er in overvloed, genoeg actieve leden die betaald hebben en dus kunnen chatten. De website heeft mijn inziens ook wel wat negatieve punten. Je moet namelijk betalen voor een lidmaatschap, VIP genaamd. Hiermee kan je onbeperkt chatten, ideaal! Nu is Dateplanet zo slim geweest om nog een pakket te verkopen, genaamd diamanten. Hiermee kan je meer aandacht vergaren door je profielfoto op top plekken te zetten op de website.
  Zelf heb ik alleen gebruik gemaakt van het VIP pakket, mijn inziens heb je aan chatten genoeg, en is er aan aandacht geen gebrek. Ik denk dat veel mensen een diamanten pakket kopen alvorens ze er achter komen dat dit niet nodig is, mensen: VIP is voldoende.
  Ik vind Dateplanet ook veel sterren waard, datingwebsites staan tegenwoordig vrij onder schot in de media maar deze website houdt haar hoofd keurig boven water! Chapeau.

  Harm Dijkstra (58) 26 juni 2018
 • Mike (33)
  Decentie Dateplanet 4 reacties

  Mijn decentie betreft Dateplanet gaat grotendeels over de klantenservice van de site. Meestal mag je wanneer je een klantenservice iets vraagt, blij zijn als je een reactie krijgt en met die reactie kun je dan negen van de tien keer helemaal niets. Bij Dateplanet had ik binnen een uur reactie op iets dat mij niet lukte op mijn profiel, en de reactie die ik kreeg was zelfs dat het geregeld was. Bleek iemand mij even geholpen te hebben daar, dat heb ik ergens anders nog nooit mee gemaakt en eerst dacht ik eerlijk gezegd ook dat het niet waar was. Maar toen ik even later mijn profiel bekeek, zag ik dat het inderdaad was opgelost zoals ik graag wou. Fijn om te zien dat het ook gewoon op die manier kan, raar wel dat het niet vaker zo gedaan wordt dan. Ik vind dit eigenlijk ook de enige juiste manier hoe het hoort, nu is binnen een uur wel heel snel dat snap ik. Maar gewoon een reactie en dat ze iets met je vraag / klacht doen zie je meestal al amper. Dus wat dat betreft ben ik heel erg over Dateplanet te spreken! Over de rest van de website ook hoor trouwens, goede site is het.

  Mike (33) 22 juni 2018
 • Greg (52)
  klacht of positief 2 reacties

  Ik ben heel erg dankbaar voor de site Dateplanet, want dankzij deze website heb ik mijn nieuwe verloofde leren kennen.
  Wat begon als een beetje onschuldig chatten en vooral dollen, liep uit op iets heel moois en wat langdurig blijkt te zijn.
  Mensen zijn tegenwoordig zo negatief over alles wat je maar kunt verzinnen, maar over deze site kun je volgens mij niet negatief zijn.
  Ik kan niet anders dan al mijn lof benoemen over deze site, want ik heb er ontzettend veel aan te danken.
  Als dateplanet er niet was geweest, dan was ik hoogstwaarschijnlijk ook nog steeds een oude single man geweest zonder ook maar enige hoop op een nieuwe relatie.
  Ik dacht altijd dat ik niet zo veel behoefte had aan een nieuwe liefde, maar wanneer je dat dan ervaart dan heb je pas door wat je al die tijd wel niet hebt gemist.

  Greg (52) 18 juni 2018
 • yvo (32)
  Dateplanet voor mij perfect 3 reacties

  Ik zit er niet op te wachten om op één van de grootste online dating sites van nederland of zelfs europa te zitten waar mensen massaal op zitten, maar niet eens voor het daten. De meeste mensen daar zitter er op om wel contact te leggen met anderen en ook wel met elkaar af te spreken, maar een relatie zit er voor hen niet in. Die zijn op zoek naar iets korts en eenmaligs en tussen de lakens. Dit heb ik al meerdere keren op andere sites ervaren dat ze hierover mij contacten. Daarom heb ik er voor gekozen oom naar iets kleinschaligers te gaan in de hoop dat de mensen hier serieuzer zijn over het feit dat het een datingsite is. En dateplanet blijkt voor mij hier perfect in te zijn, het is precies wat ik zoek en de mensen die hier op zitten hebben dezelfde mening over het daten als ik en dat is wat ik wil .

  yvo (32) 9 juni 2018
 • brammetje (42)
  Meer dan in de discotheek 1 reactie

  Ik heb het idee dat je tegenwoordig meer vrouwen kunt ontmoeten op datingsites zoals deze dan wanneer je nog lekker ouderwets naar de discotheek gaat. Nu vind ik dat toch al niets meer aan omdat ik het idee heb dat daar alleen nog maar piepjonge meisjes rondlopen die toch al veel te jong voor mij zijn. Geef mij maar de wat meer ervaren vrouwen onder ons. Ik heb er zelfs probleem mee wanneer een vrouw zelfs ouder is dan dat ik ben. Veel mannen willen een jonge meid die 20 jaar jonger is dan dat zij zijn, maar dat hoeft voor mij helemaal niet. Daar zit ik zelfs totaal niet op te wachten, iemand die nog deels kind is.

  brammetje (42) 2 juni 2018
 • Simon (38)
  Dateplanet goed of niet goed 3 reacties

  Tegenwoordig kijkt men wel uit voordat ze alle informatie over zichzelf op het internet zetten. Dit zak gelukkig wel wat beter worden wanneer de nieuwe privacy wet straks in gang is gezet. Maar tot die tijd is het zeker weten nog nodig dat wij mensen zelf onze ogen goed open houden en ons niets wijs laten maken.
  Op deze website heb ik dan ook een waarschuwing gelezen en ook tips waar je op moet letten om te kijken of de persoon waarmee je praat wel echt is. Dat soort tips vond ik erg fijn en ook heel erg handig.
  Daardoor slaagt dateplanet wat mij betreft met vlag en wimpel voor mijn eisen.

  Simon (38) 20 mei 2018
 • Arnold (58)
  Dateplanet nep 3 reacties

  Ik heb een tijdlang gedacht dat Dateplanet één grote nep was, maar daar ben ik later toch op terug gekomen.
  Vandaar ook dat ik het kenbaar maak, want ik vind dat als je fout zit dat je dat ook gewoon moet toegeven.
  Dateplanet is een hele mooie en goede site, maar alles gaat er zo soepel dat ik dacht dit kan niet allemaal zo gemakkelijk gaan.
  Daar moet iets niet helemaal pluis zijn, maar dat is dus niet zo.
  Volgens mij is er niets nep en daar ben ik heel erg blij om.
  Ik denk dat het soms onderschat wordt hoe veel mensen er wel niet op dating sites zitten en daardoor zitten er ook heel veel prachtige jonge dames op, waarvan ik dacht dat dit helemaal niet mogelijk zou zijn.
  Vandaar dat ik ook dacht dat het geen echte profielen zouden zijn, maar allemaal nep profielen.
  Ik heb mijn twijfels ook een aantal keer naar deze vrouwen uitgesproken en toen heb ik (heel terecht) de wind van voren gekregen van hen, hoe ik het in mijn hoofd haalde om dat tegen hun te zeggen.
  Ik ben nu nog steeds lid op de site en ik heb mijn twijfels allemaal overboord gegooid, nu kan ik ook heerlijk genieten van alle mogelijkheden die de site te bieden heeft.

  Arnold (58) 3 mei 2018
 • Echt of Nep (38)
  Dateplanet Echt of Nep 5 reacties

  Hallo allen, Ruud hier!
  Ik wil graag een review plaatsen omtrent het feit of Dateplanet echt of nep is. Ik hoor veel uit mijn omgeving dat ze over de datingwebsite Dateplanet praten, aangezien ik hier nog niet eerder van heb gehoord, heb ik een onderzoek ingesteld of deze website/app met echte of neppe mensen werkt.

  Je kan eigenlijk heel snel zien in de voorwaarden of over ons pagina van een datingwebsite of het echt of nep is. Wanneer een datingwebsite in de voorwaarden heeft staan dat het met fictieve profielen werkt, dan is het raak. Mensen, lees die voorwaarden alsjeblieft! Het kan je veel geld schelen. Daarnaast is het gebruikelijk dat nep datingwebsites gebruik maken van een credit systeem waarbij een gebruiker moet betalen per bericht, dit ligt vaak rond de 1 euro per stuk! GELUKKIG, Dateplanet werkt met een VIP systeem, die nota bene afloopt zonder automatische incasso, waarbij je onbeperkt kan chatten. Pluspunt voor Dateplanet! Het is onmogelijk om met dit systeem met nep leden te werken.

  Volgende test: ik heb een account aangemaakt zonder foto, om zo te kijken of ik teksten binnen kreeg. Nee, amper, enkel een vrouw die vroeg wat ik op de website deed zonder foto. Ik ben wel van haar leeftijd en woon bij haar in de buurt. Verder enkele profielbezoekers maar geen echte gesprekken dus dit zit wel puik. Toen ik nog geen betaald pakket had gehaald kreeg ik ook niet echt veel aanspraak om me over te halen om te betalen. Pluspunt voor Dateplanet!

  Volgende test: kijk of de afbeeldingen van de profielen op Google staan. Dit kan via de link:
  www.google.nl/imghp
  Kopieer de URL van de foto en plak deze op bovenstaande pagina. Google zoekt het hele web door om te kijken of deze foto ook op andere websites staat. Ik heb vaak gezien dat nep leden foto's gebruiken van andere landen. Waar je dus ziet dat een foto op een Indonesische website staat bijvoorbeeld. Ik heb een gros van de fotos gecheckt via deze manier en ik kan melden dat de fotos van de gebruikers van Dateplanet echt zijn. Pluspunt voor Dateplanet!

  Laatste test: Kijk waar het bedrijf achter de website gevestigd is. In een ander land is meestal een No Go. Ook kan je checken hoeveel medewerkers een bedrijf heeft, of het een eenmanszaak, VOF of BV is. Bij veel medewerkers krijg ik altijd de kriebels want ja, hoeveel medewerkers heb je nodig om een datingwebsite te runnen? Niet veel lijkt me. Dateplanet heeft volgens de statuten 2 medewerkers en het bedrijf genaamd Sapphire Online B.V. is geregistreerd in Emmen Nederland, prima in mijn ogen. Pluspunt voor Dateplanet!

  Mensen, het is echt belangrijk, doe deze tests alvorens je iets koopt op een datingwebsite. Op het internet lees ik veel over nepsites en ook veel klachten omtrent automatische incassos. Je kan dit meestal zelfs al checken nog voordat je een account hebt geregistreerd.
  Dateplanet scoort op alle punten onwijs goed, ze stellen tevens dat ze een 24/7 klantenservice hebben en doen daarnaast als enige datingwebsite mijn inziens aan betaalde pakketten zonder automatische incasso, top.

  Ik raadt Dateplanet zeker aan, ga ook nog andere datingwebsites testen op dezelfde manier en zal hier dan op terugkomen.

  Ruud, peace out.

  Echt of Nep (38) 1 mei 2018
 • Benny (57)
  Dateplanet klacht 4 reacties

  In het begin was ik helemaal niet zo goed te spreken over de website dateplanet en heb ik een klacht gestuurd naar de klantenservice hiervan. Deze werd echter heel snel opgepakt en hier werd meteen wat mee gedaan en dat hoort wel zo. Maar dat is helaas niet overal zo, maar bij Dateplanet dus wel. Een tijdje later, toen ik weer online kwam na een pauze om even wat te eten, was het ook gelijk al opgelost. Dit vind ik wel super van ze.

  Waar ik helaas nog meer op terug moet komen bij Dateplanet is dat ik in het begin enorm sceptisch was over het feit dat je met mensen een echte date af kunt spreken. Ik was van mening dat dit nooit goed zou gaan en dat het allemaal oplichters zijn die dit met je afspreken, dus dat je of ineens heel iemand anders ziet op de date of dat er zelfs helemaal niemand komt opdagen. Tegen beter weten in heb ik het toch maar een keer geprobeerd, na van verschillende mensen gehoord te hebben hoe leuk dit is. En tot mijn verbazing kwam de vrouw waar ik ook mee had gechat daadwerkelijk opdagen op de date die wij afgesproken hadden. Ik heb dit zelfs nog met haar besproken, dat me dat wel lichtelijk verbaasde en het grappige was dat zij dat precies zo had. Ook zij was bang geweest voor één of andere engerd of dat er niemand zou komen, dus ik was niet de enige. Vandaar dat ik dit wel even recht wil zetten, want schijnbaar kan het dus wel echt dat je met iemand afspreekt en dit ook echt goed komt.

  Benny (57) 29 april 2018
 • Lucas (33)
  Matige site 0 reacties

  Dateplanet is in mijn ogen een matige dating site.
  Ik denk er op deze manier over omdat ik het eingelijk een hele leuke en gezellige site vindt!
  Maar dan bedenk je je ineens dat je op de site gekomen bent imdat je op zoek bent maar een relatie en ik heb mijn twijfels of dat hier alwel mogelijk is.
  Daar verliezen ze bij mij dus wel wat flinke punten op vandaar een matige maar gezellige website.

  Lucas (33) 27 april 2018
 • Diederik (55)
  Niet op je geld uit 1 reactie

  Ik vind het zo fijn en zo'n verlichting dat deze site niet alleen maar op je geld uit is zoals de meeste dating sites!
  Overal waar je komt, moet je ten eerste handenvol geld betalen voor alleen een account en dan kom je er daarna ook nog eens achter dat al die extraatjes niet gratis zijn, zoals ze het eerst deden lijken.
  Ik zeg niet dat hier wel alles gratis is, maar de prijzen die hier gevraagd worden zijn ten minste van normale hoogte en eigenlijk voor iedereen wel te doen.
  Ik ben hier al enige tijd lid en ik heb al met vijf prachtige vrouwen een date gehad, en met die laatste heb ik zelfs volgende week de vervolgafspraak staan.
  Dus voor dat mag ik dateplanet wel uit de grond van mijn hart bedanken!

  Diederik (55) 22 april 2018
 • Thijs (42)
  Dateplanet uitkomst voor mij 2 reacties

  Wauw ik wou dat ik eerder kennis had gemaakt met dateplanet, dan had ik nu misschien wel al een hele leuke relatie gehad. Dat zou toch geweldig zijn?!
  Voor mij is deze site echt een uitkomst en ik zou het wel aan alle mensen willen aanraden om zich hier aan te melden.
  Ik had nog maar net een account hier aangemaakt en de leuke vrouwen kwamen als bosjes op me af, bij wijze van spreken. Ik heb zelfs al twee keer een date met één van deze vrouwen in real life gehad en ik heb me laten vertellen dat dat best wel bijzonder is en dat je dat op de meeste dating websites echt niet zal lukken.
  Helaas zijn deze dates op niets uitgelopen, maar dat vind ik niet eens erg.
  Ik heb ten minste de mogelijkheid gehad om dit verder te kunnen onderzoeken in plaats van er alleen maar naar blijven gissen.
  Op dit moment ben ik ook weer met drie verschillende vrouwen aan het chatten en wie weet volgt daar wel een leuke date op en misschien zelfs wel meer.
  Ik hoop het in ieder geval wel en ik vind dat dateplanet alle lof verdient die ze krijgen!

  Thijs (42) 22 april 2018
 • Roel (46)
  Het is je geld waard 0 reacties

  Wanneer je geld betaald voor dingen als dit, dan vind ik het altijd maar de vraag of het het wel waard is en de enige manier om daar achter te komen is door her daadwerkelijk uit te proberen. En dit heb ik dis gedaan en ik moet zeggen dat ik het mijn geld zeker weten waard vind. Ik ben heel erg blij dat ik het heb aangedurfd om de spring te wagen en ik heb biggen moment spijt gehad van het aanmelden vn mijzelf op deze website.

  Roel (46) 2 april 2018
 • Wimpie (43)
  Reteslecht 2 reacties

  Wat een pieeeeeeeep site is dit! Echt een belachelijke reteslechte site. Ik vind 25 euro veel te veel geld voor iets als dit, ik snap er de ballen van. Bij ons op het kamp zouden we hier echt geen geld voor vragen, dan was het lekker gratis. Snap niet dat er mensen zijn die hier voor dokken

  Wimpie (43) 24 maart 2018
 • Hans (55)
  Duur maar wel goed 1 reactie

  Ik vind deze site behoorlijk aan de prijzige kant met 25 euro per maand. Er zijn veel websites die toch zo’n tien euro goedkoper zijn dan deze website. Daarentegen vind ik het wel een hele goede site en daar heb ik die tien euro extra dan best wel voor over. Het is een professioneel site waar ik graag nieuwe mensen op leer kennen.

  Hans (55) 4 maart 2018
 • Jack (49)
  Top 5 1 reactie

  Deze datingwebsite hoort zeker in de top 5 van alle dating websites te staan! Ik weet heel goed dat er nog wel meer websites te vinden zijn die het ook hartstikke goed doen en die niet te duur zijn, maar dit is er absoluut 1 van. Ik ben ontzettend tevreden en ik heb al heel erg veel leuke nieuwe dames ontmoet, die ik zonder deze site nooit ontmoet zou hebben.

  Jack (49) 24 februari 2018
 • Rianne (37)
  Dateplanet prima datingwebsite maar wel met gekken 1 reactie

  Dateplanet is een datingwebsite waar je rekening moet houden met veel aandacht, wat in principe positief is, maar ook het feit dat hier veel gekken tussen zitten. Mannen die meteen maar vragen om een telefoonnummer, of die hun pielemuis op een foto in de chat sturen. Natuurlijk, je kan ze blokkeren, het blijft echter irritant. Verder weinig aan te merken op deze website, zitten ook wel lieve mannen tussen bovendien. Oja, wel jammer dat je moet betalen voor onbeperkt chatten, 25 euro per maand. Als je dan nog gebruik wilt maken van extra opties betaal je nogmaals 25 euro. Dit doe ik niet, 25 euro vind ik genoeg.

  Rianne (37) 23 februari 2018
 • Ton (61)
  Dateplanet verwachting 0 reacties

  Dateplanet beloofd best veel en dat schept een verwachting bij de mensen die zich hier aanmelden of al een tijd een account hebben. Toch vind ik dat bij deze website niet vervelend, omdat ze de verwachting ook waar durven maken. Geen loze beloften dus hier, maar gewoon een verwachting scheppen die uit komt. Ik kan dit wel waarderen.

  Ton (61) 26 januari 2018