Dateplanet
8,7

192 reviews

Scoor snel en makkelijk dates op DatePlanet. Op Dateplanet is het maken van een date een eitje. Als gratis lid kan je mensen in je favoriet lijst zetten waardoor een lid meteen ziet dat jij hem of haar leuk vind. Hierna is de vervolgstap snel gemaakt. De website werkt op ieder device optimaal. Daarnaast is ons opgevallen dat Dateplanet in de lift zit, verbeteringen en updates worden veel gemaakt.

Cijfer en gebruikersgemak

DatingPlanet krijgt een 8,7 als eindcijfer! Dit omdat het krijgen van een date zeer snel en makkelijk gaat, het percentage leden dat succesvol de datingwebsite verlaat met een of meerdere dates is maar liefst 82%!

Prijzenlijst Dateplanet

 • 1 maand abonnement: € 25,00
 • 3 maanden abonnement: € 50,00
 • 12 maanden abonnement: € 100,00
Ontevreden over Dateplanet? Probeer dan eens Lovezone.

Reviews (192)

 • Zeus (60)
  Klacht over dateplanet 1 reactie

  Ik ben best goed te spreken over dateplanet omdat een goed werkende website is die geen absurd hoge prijzen vragen van mensen die dit geld niet kunnen missen.
  Waarom dan toch een klacht zou je denken, dat om de volgende reden.
  Ik ben 60 jaar oud en hiermee waarschijnlijk een van de oudste leden op de hele site misschien ben ik zelfs wel de oudste.
  Dat lijkt misschien leuk maar dat is het voor mij niet want op deze manier vind ik nooit een date als bijna alle leden van 40 jaar of jonger zijn.
  Hier mag van mij wel wat aan gedaan worden, anders is het voor mij noodzaak om een andere website te zoeken die geschikt is voor mijn leeftijd.

  Zeus (60) 1 januari 2019
 • Willem (46)
  Dateplanet nieuw 1 reactie

  Ik zit al een jaar op de website dateplanet, dus ik zie heel veel wat hier op gebeurd. Het blijft bij mij zeker niet onopgemerkt. En wat ik het mooie hier aan vind, is dat hier eens in de zo veel tijd heel regelmatig een vernieuwing plaats vindt op de website.

  Het is toch mooi om te zien dat de makers hiervan schijnbaar steeds bezig blijven om een website als deze steeds maar beter te blijven maken. Ik weet niet of dat bij de andere sites op dezelfde manier doen, maar hier valt het mij op.

  Willem (46) 22 december 2018
 • Gijs (36)
  Dateplanet en fake 1 reactie

  Je hebt zo veel fake profielen op het internet staan dat je hier helemaal gek van wordt.
  Daarom vind ik het echt heel erg goed dat dateplanet hier maatregelen voor treft om dit tegen te gaan.
  Dan voel ik me toch ‘veiliger’ ofzo, in ieder geval ben ik nu minder bang dat ik met een man zit te chatten terwijl ik denk dat ik met een vrouw chat enzo.
  Volgens mij gaat het er nu wel aardig netjes aan toe daar op de site, ik ben er wel over te spreken.

  Gijs (36) 2 december 2018
 • Bertha (45)
  Sapphire online geld restitutie 1 reactie

  14 dagen geleden had ik mijn account opgezegd na 2 dagen lidmaatschap te hebben gehad met als reden dat het niet is wat ik ervan had verwacht, waren teveel mannen die alleen op zoek waren naar seks. Ik vroeg de klantenservice om geld restitutie van de openstaande vip dagen. Ze mailden me dat ik het gehele bedrag terug kon krijgen en dat het binnen 14 dagen op mijn rekening zou staan. Vandaag, 14 dagen later, heb ik het dan ook ontvangen. Pluim van mij. Had er eigenlijk al niet meer op gerekend dus een mooie meevaller.

  Bertha (45) 20 november 2018
 • Paul (62)
  Dateplanet goed of slecht 0 reacties

  Dateplanet is voor mij heel goed en belangrijk, het is voor mij de manier om in contact te komen met andere vrouwen. Ik ben niet meer in staat om er altijd maar op uit te gaan en allerlei verschillende dingen te gaan doen om andere mensen te leren kennen. Hier kan ik precies datgene doen wat ik nodig heb en hier zitten meer mensen die hetzelfde zoeken als ik. Doordat je op die manier al zo veel met elkaar deelt is de volgende stap helemaal niet zo groot. Het is zo goed dat mensen die hier op zitten allemaal op zoek zijn naar een relatie, want dan kun je gelijk belangrijke stappen zetten en elkaar beter leren kennen.

  Paul (62) 17 oktober 2018
 • Martin (43)
  Dateplanet de plek om een date te vinden 1 reactie

  Wanneer je op zoek bent naar een date, of dit nou met serieuze intenties is of niet, dan zit je wat mij betreft op dateplanet op de perfecte plek hiervoor.
  Best grappig dat de naam zo toepasselijk is hiervoor, want ik zie het inderdaad als een soort date planeet.
  Voor alle soorten relaties zijn hier wel mensen te vinden en dat vind ik ook ideaal.
  Want in principe zit ik op dateplanet omdat ik een nieuwe en monogame relatie zoek maar af en toe zoek ik ook gewoon een pleziertje en ook daarvoor zit je hier op de goede plek.
  Ik vind dat ze hier goed werk leveren.

  Martin (43) 6 oktober 2018
 • Jesse (34)
  Dateplanet review 1 reactie

  Dateplanet is voor mij een hele goede website! Het is vernieuwend en jeugdig, niet perse in de mensen maar ook in gebruik.
  Ik had altijd gedacht dat ik me nooit zou aanmelden op iets als een datingwebsite, omdat ik dacht dat dit voor oudere mensen zou zijn.
  Toch ben ik er wel beland en hier ben ik nu erg blij om. Er zitten veel meer leuke en jeugdige vrouwen (en mannen) op dan ik voor mogelijk had gehouden, waardoor het datingcircuit hier gigantisch is.
  Het lijkt wel het nieuwe tinder, maar dan mens vriendelijker. Het is veel minder een vleeskeuring dan die app.

  Jesse (34) 22 september 2018
 • bas (45)
  Dateplanet nepprofielen 1 reactie

  Ik kwam er achter dat er op dateplanet heel streng wordt gecontroleerd op nepprofielen. Op iedere site waar ik me aanmeld, test ik dit even door zelf een normaal en een nepprofiel aan te maken. Bij dateplanet was nog geen tien minuten later mijn nepprofiel al van de site afgehaald. En zo zijn ze door mijn keuring heen gekomen.

  Eigenlijk is het best jammer en ook best raar dat dit nodig is, maar ik laat het me niet overkomen dat andere mensen misbruik maken van mij en op deze manier ben ik zelf in staat om er achter te komen wat hier een goede site in is en wat niet. Dateplanet kwam in dit geval bij mij goed door de keuring!

  Verder is dateplanet gewoon een leuke en gezellige site zoals eigenlijk bijna iedere datingsite wel is. Het heeft veel opties en je kunt zelf kiezen voor een extra pakket aanschaffen of niet.

  bas (45) 10 september 2018
 • Gijs (46)
  Dateplanet beoordelingen slecht 1 reactie

  Dateplanet krijgt over het algemeen hier toch wel wat slechte beoordelingen, dit verbaasd me eerlijk gezegd een beetje.
  Ik ben een ervaren online dater en ik heb ook wel wat kennis betreft het internet en al die dingen hebben er wel voor gezorgd dat ik inmiddels redelijk wat kennis heb ontwikkeld over verschillende datingwebsites.
  Aan de hand hier van staat Dateplanet bij mij wel boven aan in de lijst, dus die mensen die hier niet over te spreken zijn hebben schijnbaar nog niet op andere sites gekeken.
  Wanneer ze dat hebben gedaan, zullen ze zeker weten daarna een stuk positiever zijn over deze website, hier ben ik zeker van.

  Gijs (46) 30 augustus 2018
 • Hans (52)
  fake of echt 1 reactie

  Ik vraag me bij dit soort websites altijd af of ze wel echt zijn of dat er allemaal fake oftewel nepprofielen op te vinden zijn. Maar op den duur moet je uiteindelijk toch een keer de sprong wagen en dat is de enige manier om hier achter te komen. Zelf heb ik het ook gedaan en dit heeft voor mij goed uitgepakt. Ik vind het zekerde moeite waard, ook voor andere mensen om hier een keer op te kijken. Ik heb veel interessante en leuke nieuwe mensen ontmoet en ik heb ook al met een aantal nummers etcetera uitgewisseld, dus dan geloof ik wel dat het een echt persoon is en niet een nepprofiel.

  Hans (52) 24 juli 2018
 • David (48)
  Dateplanet niet slecht niet goed 1 reactie

  Dateplanet doet het niet slecht en niet goed vind ik, het valt een beetje in de categorie middelmatig. Je kunt de site in principe geen slechte beoordeling geven omdat ze nergens slecht op scoren. Maar er is maar weinig dat het hier spannend maakt omdat het heel veel lijkt op veel andere website en dat maakt het voor mijnen beetje spannend. Dat vind ik jammer want ik hou juist wel van dingen, ook van mensen trouwens, die een beetje anders zijn dan het normale en reguliere

  David (48) 15 juli 2018
 • Rick (40)
  Dateplanet good 0 reacties

  First I thought Dateplanet was an English datingsite, because of the name. But soon I found out this wasn't true, it is a Dutch site. I was lucky I found this datingsite by accident, because I did find a beautiful girl here, who also isn't Dutch. We both live in Holland and we also both were looking for a relationship, but found it hard to meet people in de bars in Holland. After multiple chatting sessions we've taken the chance to meet in real life and it was a blast!!! After that one date, we've had a few other dates and now I can call her my girlfriend! This all because I thought it was an English website, so lucky me...

  Rick (40) 30 juni 2018
 • Harm Dijkstra (58)
  Diamanten of VIP 5 reacties

  Grappig om te lezen dat Dateplanet.nl een 4 sterren rating heeft over meer dan 150 recensies. In principe snap ik dit wel want de website voldoet aan al je verwachtingen: chats zijn er in overvloed, genoeg actieve leden die betaald hebben en dus kunnen chatten. De website heeft mijn inziens ook wel wat negatieve punten. Je moet namelijk betalen voor een lidmaatschap, VIP genaamd. Hiermee kan je onbeperkt chatten, ideaal! Nu is Dateplanet zo slim geweest om nog een pakket te verkopen, genaamd diamanten. Hiermee kan je meer aandacht vergaren door je profielfoto op top plekken te zetten op de website.
  Zelf heb ik alleen gebruik gemaakt van het VIP pakket, mijn inziens heb je aan chatten genoeg, en is er aan aandacht geen gebrek. Ik denk dat veel mensen een diamanten pakket kopen alvorens ze er achter komen dat dit niet nodig is, mensen: VIP is voldoende.
  Ik vind Dateplanet ook veel sterren waard, datingwebsites staan tegenwoordig vrij onder schot in de media maar deze website houdt haar hoofd keurig boven water! Chapeau.

  Harm Dijkstra (58) 26 juni 2018
 • Mike (33)
  Decentie Dateplanet 4 reacties

  Mijn decentie betreft Dateplanet gaat grotendeels over de klantenservice van de site. Meestal mag je wanneer je een klantenservice iets vraagt, blij zijn als je een reactie krijgt en met die reactie kun je dan negen van de tien keer helemaal niets. Bij Dateplanet had ik binnen een uur reactie op iets dat mij niet lukte op mijn profiel, en de reactie die ik kreeg was zelfs dat het geregeld was. Bleek iemand mij even geholpen te hebben daar, dat heb ik ergens anders nog nooit mee gemaakt en eerst dacht ik eerlijk gezegd ook dat het niet waar was. Maar toen ik even later mijn profiel bekeek, zag ik dat het inderdaad was opgelost zoals ik graag wou. Fijn om te zien dat het ook gewoon op die manier kan, raar wel dat het niet vaker zo gedaan wordt dan. Ik vind dit eigenlijk ook de enige juiste manier hoe het hoort, nu is binnen een uur wel heel snel dat snap ik. Maar gewoon een reactie en dat ze iets met je vraag / klacht doen zie je meestal al amper. Dus wat dat betreft ben ik heel erg over Dateplanet te spreken! Over de rest van de website ook hoor trouwens, goede site is het.

  Mike (33) 22 juni 2018
 • Greg (52)
  klacht of positief 2 reacties

  Ik ben heel erg dankbaar voor de site Dateplanet, want dankzij deze website heb ik mijn nieuwe verloofde leren kennen.
  Wat begon als een beetje onschuldig chatten en vooral dollen, liep uit op iets heel moois en wat langdurig blijkt te zijn.
  Mensen zijn tegenwoordig zo negatief over alles wat je maar kunt verzinnen, maar over deze site kun je volgens mij niet negatief zijn.
  Ik kan niet anders dan al mijn lof benoemen over deze site, want ik heb er ontzettend veel aan te danken.
  Als dateplanet er niet was geweest, dan was ik hoogstwaarschijnlijk ook nog steeds een oude single man geweest zonder ook maar enige hoop op een nieuwe relatie.
  Ik dacht altijd dat ik niet zo veel behoefte had aan een nieuwe liefde, maar wanneer je dat dan ervaart dan heb je pas door wat je al die tijd wel niet hebt gemist.

  Greg (52) 18 juni 2018
 • yvo (32)
  Dateplanet voor mij perfect 3 reacties

  Ik zit er niet op te wachten om op één van de grootste online dating sites van nederland of zelfs europa te zitten waar mensen massaal op zitten, maar niet eens voor het daten. De meeste mensen daar zitter er op om wel contact te leggen met anderen en ook wel met elkaar af te spreken, maar een relatie zit er voor hen niet in. Die zijn op zoek naar iets korts en eenmaligs en tussen de lakens. Dit heb ik al meerdere keren op andere sites ervaren dat ze hierover mij contacten. Daarom heb ik er voor gekozen oom naar iets kleinschaligers te gaan in de hoop dat de mensen hier serieuzer zijn over het feit dat het een datingsite is. En dateplanet blijkt voor mij hier perfect in te zijn, het is precies wat ik zoek en de mensen die hier op zitten hebben dezelfde mening over het daten als ik en dat is wat ik wil .

  yvo (32) 9 juni 2018
 • brammetje (42)
  Meer dan in de discotheek 1 reactie

  Ik heb het idee dat je tegenwoordig meer vrouwen kunt ontmoeten op datingsites zoals deze dan wanneer je nog lekker ouderwets naar de discotheek gaat. Nu vind ik dat toch al niets meer aan omdat ik het idee heb dat daar alleen nog maar piepjonge meisjes rondlopen die toch al veel te jong voor mij zijn. Geef mij maar de wat meer ervaren vrouwen onder ons. Ik heb er zelfs probleem mee wanneer een vrouw zelfs ouder is dan dat ik ben. Veel mannen willen een jonge meid die 20 jaar jonger is dan dat zij zijn, maar dat hoeft voor mij helemaal niet. Daar zit ik zelfs totaal niet op te wachten, iemand die nog deels kind is.

  brammetje (42) 2 juni 2018
 • Simon (38)
  Dateplanet goed of niet goed 3 reacties

  Tegenwoordig kijkt men wel uit voordat ze alle informatie over zichzelf op het internet zetten. Dit zak gelukkig wel wat beter worden wanneer de nieuwe privacy wet straks in gang is gezet. Maar tot die tijd is het zeker weten nog nodig dat wij mensen zelf onze ogen goed open houden en ons niets wijs laten maken.
  Op deze website heb ik dan ook een waarschuwing gelezen en ook tips waar je op moet letten om te kijken of de persoon waarmee je praat wel echt is. Dat soort tips vond ik erg fijn en ook heel erg handig.
  Daardoor slaagt dateplanet wat mij betreft met vlag en wimpel voor mijn eisen.

  Simon (38) 20 mei 2018
 • Arnold (58)
  Dateplanet nep 3 reacties

  Ik heb een tijdlang gedacht dat Dateplanet één grote nep was, maar daar ben ik later toch op terug gekomen.
  Vandaar ook dat ik het kenbaar maak, want ik vind dat als je fout zit dat je dat ook gewoon moet toegeven.
  Dateplanet is een hele mooie en goede site, maar alles gaat er zo soepel dat ik dacht dit kan niet allemaal zo gemakkelijk gaan.
  Daar moet iets niet helemaal pluis zijn, maar dat is dus niet zo.
  Volgens mij is er niets nep en daar ben ik heel erg blij om.
  Ik denk dat het soms onderschat wordt hoe veel mensen er wel niet op dating sites zitten en daardoor zitten er ook heel veel prachtige jonge dames op, waarvan ik dacht dat dit helemaal niet mogelijk zou zijn.
  Vandaar dat ik ook dacht dat het geen echte profielen zouden zijn, maar allemaal nep profielen.
  Ik heb mijn twijfels ook een aantal keer naar deze vrouwen uitgesproken en toen heb ik (heel terecht) de wind van voren gekregen van hen, hoe ik het in mijn hoofd haalde om dat tegen hun te zeggen.
  Ik ben nu nog steeds lid op de site en ik heb mijn twijfels allemaal overboord gegooid, nu kan ik ook heerlijk genieten van alle mogelijkheden die de site te bieden heeft.

  Arnold (58) 3 mei 2018
 • Echt of Nep (38)
  Dateplanet Echt of Nep 5 reacties

  Hallo allen, Ruud hier!
  Ik wil graag een review plaatsen omtrent het feit of Dateplanet echt of nep is. Ik hoor veel uit mijn omgeving dat ze over de datingwebsite Dateplanet praten, aangezien ik hier nog niet eerder van heb gehoord, heb ik een onderzoek ingesteld of deze website/app met echte of neppe mensen werkt.

  Je kan eigenlijk heel snel zien in de voorwaarden of over ons pagina van een datingwebsite of het echt of nep is. Wanneer een datingwebsite in de voorwaarden heeft staan dat het met fictieve profielen werkt, dan is het raak. Mensen, lees die voorwaarden alsjeblieft! Het kan je veel geld schelen. Daarnaast is het gebruikelijk dat nep datingwebsites gebruik maken van een credit systeem waarbij een gebruiker moet betalen per bericht, dit ligt vaak rond de 1 euro per stuk! GELUKKIG, Dateplanet werkt met een VIP systeem, die nota bene afloopt zonder automatische incasso, waarbij je onbeperkt kan chatten. Pluspunt voor Dateplanet! Het is onmogelijk om met dit systeem met nep leden te werken.

  Volgende test: ik heb een account aangemaakt zonder foto, om zo te kijken of ik teksten binnen kreeg. Nee, amper, enkel een vrouw die vroeg wat ik op de website deed zonder foto. Ik ben wel van haar leeftijd en woon bij haar in de buurt. Verder enkele profielbezoekers maar geen echte gesprekken dus dit zit wel puik. Toen ik nog geen betaald pakket had gehaald kreeg ik ook niet echt veel aanspraak om me over te halen om te betalen. Pluspunt voor Dateplanet!

  Volgende test: kijk of de afbeeldingen van de profielen op Google staan. Dit kan via de link:
  www.google.nl/imghp
  Kopieer de URL van de foto en plak deze op bovenstaande pagina. Google zoekt het hele web door om te kijken of deze foto ook op andere websites staat. Ik heb vaak gezien dat nep leden foto's gebruiken van andere landen. Waar je dus ziet dat een foto op een Indonesische website staat bijvoorbeeld. Ik heb een gros van de fotos gecheckt via deze manier en ik kan melden dat de fotos van de gebruikers van Dateplanet echt zijn. Pluspunt voor Dateplanet!

  Laatste test: Kijk waar het bedrijf achter de website gevestigd is. In een ander land is meestal een No Go. Ook kan je checken hoeveel medewerkers een bedrijf heeft, of het een eenmanszaak, VOF of BV is. Bij veel medewerkers krijg ik altijd de kriebels want ja, hoeveel medewerkers heb je nodig om een datingwebsite te runnen? Niet veel lijkt me. Dateplanet heeft volgens de statuten 2 medewerkers en het bedrijf genaamd Sapphire Online B.V. is geregistreerd in Emmen Nederland, prima in mijn ogen. Pluspunt voor Dateplanet!

  Mensen, het is echt belangrijk, doe deze tests alvorens je iets koopt op een datingwebsite. Op het internet lees ik veel over nepsites en ook veel klachten omtrent automatische incassos. Je kan dit meestal zelfs al checken nog voordat je een account hebt geregistreerd.
  Dateplanet scoort op alle punten onwijs goed, ze stellen tevens dat ze een 24/7 klantenservice hebben en doen daarnaast als enige datingwebsite mijn inziens aan betaalde pakketten zonder automatische incasso, top.

  Ik raadt Dateplanet zeker aan, ga ook nog andere datingwebsites testen op dezelfde manier en zal hier dan op terugkomen.

  Ruud, peace out.

  Echt of Nep (38) 1 mei 2018