Relatieplanet
8,0

161 reviews

Relatieplanet richt zich op een breed publiek en maakt geen gebruik van een persoonlijkheids-test of matchingsysteem, hierdoor kunt u zelf zoeken tussen alle profielen.

Cijfer en gebruikersgemak

Relatieplanet heeft van ons een 8,0 gekregen omdat alle profielgegevens zicht- en leesbaar zijn. Op deze manier kunt u prima rondkijken en gebruik maken van diverse mogelijkheden, zoals een 'interessebericht' naar iemand versturen. Het versturen van berichten is op deze website tegen betaling.

Prijzenlijst Relatieplanet

 • 1 maand abonnement: € 28,50
 • 3 maanden abonnement: € 43,50
 • 6 maanden abonnement: € 63,50
 • 12 maanden abonnement: € 86,50
Ontevreden over Relatieplanet? Probeer dan eens Lovezone.

Reviews (161)

 • Jonne (62)
  slecht 0 reacties

  Ik vind dit gewoon slecht, geen goed woord er voor over. Punt uit, klaar dus.
  Je betaald veel te veel geld en je krijgt er niks voor weer.
  Je zou denken dat er veel vrouwen zijn, maar dat is niet zo, zeker niet van een oudere leeftijd.
  Hier mag zeker wat van gezegd worden. Slechte site!

  Jonne (62) 2 januari 2017
 • Jan (48)
  Een jaar later 1 reactie

  Bijna een jaar geleden heb ik ook al eens een review geplaatst hier, tijd voor een update.

  Afgelopen voorjaar is er weer een dame de revue gepasseerd, maar na twee overigens verder leuke ontmoetingen kwamen we toch beiden tot de conclusie dat we niet zo goed bij elkaar passen. Kan gebeuren.

  Heb toch ook maar eens geprobeerd in contact te komen met niet-betalende leden door een email adres te verstrekken. Er was zowaar sprake van contact, maar uiteindelijk verspilde moeite. Eén dame bleek opeens in Brazilië te wonen in plaats van de opgegeven stad in het midden van het land. Geen zuivere koffie waarschijnlijk. Twee anderen waren dusdanig passief in de communicatie dat het wel uit moest doven, en waren duidelijk met heel andere zaken bezig.

  Zelf ben ik inmiddels zeer selectief geworden in waar ik wel en niet werk van maak. Profielen met de beruchte lijstjes negeer ik nu standaard. Niet-betalende leden ook. Dames die een relatie en soms zelfs het krijgen van kinderen zien als een extra aanvulling op hun leventje van reizen, uitgaan en yoga begrijpen het echt niet en kunnen niet meer rekenen op toenaderingspogingen van mijn kant.

  En dan blijft er dusdanig weinig over dat ik m'n abbo waarschijnlijk maar niet meer verleng binnenkort.

  Jan (48) 27 december 2016
 • Jans (54)
  goed naar het zin 0 reacties

  ik heb het hier goed naar het zin, de dames houden je goed gezelschap. Mijn twijfels hierbij zijn echter wel of dit echt is, of dat diit gespeeld is.
  Maar zolang ik nog aan mijn trekken kom, ga ik hier niet moeilijk over doen haha.

  Jans (54) 24 december 2016
 • Lianne (31)
  Relatieplanet review zo ver 2 reacties

  Het is bijna kerst dus ik dacht ik ga het eens proberen op een datingwebsite, Relatieplanet kwam als eerste in Google dus het zou wel goed zijn (ook bekende naam volgens mij). Je hoeft niet te betalen zolang de ander betaald, dat is wel fijn maar dan heb je dus zelf niet de keuze met welke man je wilt chatten. Het is aan de prijzige kant dus tot dusverre heb ik alleen het gratis systeem geprobeerd. Groetjes en misschien tot ziens Lianne

  Lianne (31) 21 december 2016
 • Albert (62)
  kwetsend 0 reacties

  Wat ik hier heel naar vind, is dat je wordt afgekeurd op je leeftijd. Wanneer je vijftig plus bent, lig je hier al niet meer in de markt heb ik het idee. Ik vind dat behoorlijk kwetsend en in mijn ogen zijn er niet alleen oudere mannen die alleen zijn maar zijn er ook oudere vrouwend die er alleen voor staan en best wel op zoek zijn naar wat gezelschap.

  Albert (62) 18 december 2016
 • Sebas (38)
  RelatiePlanet is degelijk tot goed 1 reactie

  Ik zal eerlijk zijn, RelatiePlanet.nl is een redelijk tot goede datingwebsite:

  - Alles werkt naar behoren.
  - Veel leden.
  - Er hoeft maar 1 van de 2 te betalen om te kunnen chatten.

  In een half jaar tijd heeft het me veel leuke gesprekken opgeleverd, geen ontmoetingen maar daar ben ik dan ook nog niet aan toe.

  Sebas (38) 17 december 2016
 • Gerard (57)
  RelatiePlanet nl viel me tegen 1 reactie

  Volgens de kenners zou dit een goede website zijn. Al met al valt dat wel tegen. In 1 jaar tijd geen enkele date weten te versieren, nu ben ik niet moeders mooiste maar er was gewoon geen enkele kans. Er praten sowieso zeer weinig mensen terug op RelatiePlanet.nl.

  Gerard (57) 15 december 2016
 • Toon (43)
  deugt niet 1 reactie

  Deze website deugt voor geen meter. Alles wat hier gebeurt is nep, de dames zijn volgens mij gewoon mannen die een beetje dom berichten sturen naar wanhopige mannen. En laten hen dus ook betalen, dit heb ik ooit eens op tv gehoord dat dat gebeurt.
  Nou als je het mij vraagt gebeurt dat hier ook.

  Toon (43) 27 november 2016
 • Roos (33)
  Slogan van relatieplanet deugt niet 1 reactie

  De slogan van Relatieplanet luidt: "Vind een leuke single". Zijn er geen mensen met een relatie op deze website? Beetje misleidende slogan als je het mij vraagt. Veel mannen hebben een relatie maar gaan stiekem op zulke websites op zoek naar "iets spannends". Geloof me maar, hierom ben ik weer single. Niet grappig.

  Roos (33) 23 november 2016
 • Boaz (53)
  niet pluist 1 reactie

  Alles wat hier gebeurt is niet pluis, het is niet legaal. Je wordt gewoon opgelicht en je geld ben je kwijt.
  Wees gewaarschuwd allemaal en trap er niet in!

  Boaz (53) 13 november 2016
 • Tinus (65)
  NEP 1 reactie

  ALLES HIER IS NEP, DAT WEET IK ZEKER! IK HEB MIJN SCHOONZOON ER OOK NAAR LATEN KIJKEN EN DIE ZEGT DAT OOK!

  Tinus (65) 12 november 2016
 • Bart (70)
  Gratis leden voor spek en bonen 0 reacties

  In principe wel een goede site geloof ik... maar er zit een addertje onder het gras.
  Goed vind ik dat je kan filteren op afstand; het merendeel van de datingsites filtert alleen op provincie en daar heb je niks aan (als Hilversummer ben ik niet geïnteresseerd in iemand uit den Helder, maar wel uit Utrecht en Almere en Amersfoort.) Ook als je je woonplaats niet vermeldt in je profiel, kan iemand anders zien of je binnen een gekozen afstand woont.
  Bij mijn weten zijn er maar een paar datingsites die dit gebruiken, dit zou eigenlijk standaard moeten zijn.
  Ongelukkig van RelatiePlanet is, dat je als betalend lid naar iedereen berichtjes kan sturen, maar dat alleen betalende leden ook iets kunnen terugsturen. Je kan dus zien dat de ontvanger je bericht heeft gelezen, je denkt: Nou dan zal er wel een antwoord komen... vergeet het maar als het een niet-betalende gebruiker is. Nou zou je denken dat je dan bij een zoekopdracht wel zou kunnen filteren op betalende gebruikers... maar dat kan niet! Je kan wel zien wie er betalend is (dan staat er een kroontje bij) maar je krijgt alle gratis leden, waar je niks aan hebt, erbij. Het duurde een paar weken voordat ik begreep hoe het kwam dat ik zelden antwoord kreeg....
  Ik snap best dat een site iets wil verdienen, en ook dat ze gratis leden de mogelijkheid willen bieden om de site te leren kennen om te zien of ze betalend lid willen worden, maar gezien het merendeel van de dames (in mijn leeftijdscategorie tenminste) gratis lid is vind ik dit nogal hopeloos.

  Bart (70) 27 oktober 2016
 • Ruud (55)
  minpunten 0 reacties

  Na mijn positieve reactie net op Hot or Not, is dit een site waar ik wel degelijk een aantal minpunten heb ervaren. Je wordt hier dus gewoon niet serieus genomen, heb je een vraag of iets dergelijks? Je krijgt er niet eens reactie op. Dit vind ik enorm slecht en absoluut niet klantvriendelijk.

  Ruud (55) 25 oktober 2016
 • Marc (26)
  Flauw van relatieplanet 0 reacties

  De kritiek snap ik wel. Enige tijd lid geweest, op een gegeven moment 10 vrouwen per dag aangeschreven. Resultaat is 90 % reageert niet
  9% bedankt voor de eer.
  1 vrouw wou daten, kosten: €70,- per uur.

  Toen was ik er klaar mee.

  De dames hebben eisen waar je u tegen zegt. Voor die dames gaat het niet om een partner vinden maar iemand die in hun onderhoud voorziet.

  Mijn contract loopt overmorgen af zal zien of ik een reactie kan melden.

  Niet doen dus. Zonde van je geld.

  Marc (26) 22 oktober 2016
 • Taar (51)
  Slechte kwaliteit mannen 1 reactie

  De mannen die hier te vinden zijn, zijn nou niet bepaald van een 'hoge kwaliteit' slecht opgeleid en totaal niet vriendelijk of loyaal naar vrouwen toe. Laat ze eerst maar een leren hoe zich te gedragen en manieren leren voordat ze hier terug komen op zoek naar een leuke, lieve vrouw waar ze mee willen leven. Ze stellen allemaal eisen maar voldoen zelf aan geen enkele eis die op hun eigen lijstje staan.

  Taar (51) 20 oktober 2016
 • Bert van Veen (36)
  Relatieplanet maakt gebruik van chatoperator nl 2 reacties

  Relatieplanet is een datingwebsite die gebruik maakt van nep leden. Dit zijn medewerkers van een bedrijfje die Relatieplanet inhuurt. Ze krijgen voor elk berichtje dat ze sturen een paar centen. Dit kan oplopen tot een aanzienlijk bedrag per maand. De medewerker blijft undercover en hoeft hierdoor ook geen belasting te betalen (tenzij hij/zij het aangeeft bij de belasting). Een kennis van me heeft een tijdje voor chatoperator.nl gewerkt, link:

  www.chatoperator.nl

  Deze betaald altijd keurig uit, is een aanrader als je thuis zit zonder werk en je toch wat geld makkelijk wil verdienen. Mijn review is voor Relatieplanet dus daar ga ik nu weer over praten. Het is onmogelijk hier een date te krijgen door het verhaal wat ik net heb verteld. Er zal wel een enkeling zijn die echt is, de kans dat deze betaald en kan chatten is daarentegen klein.

  Relatieplanet.nl is een grote afrader!
  Chatoperator.nl is een aanrader! Makkelijk geld verdienen

  Bert van Veen (36) 13 oktober 2016
 • guido (52)
  losers 1 reactie

  Wat een losers hier. Iedereen probeert je arm te maken, het enige waar ze op uit zijn is je geld. Mij niet gezien, doe dat maar lekker bij andere mensen die daar wel in trappen. Ik voel me daar te goed voor en ga daar ook zeker niet in mee. Jammer dat jullie nog niet op heterdaad betrapt zijn door de inspectie.

  guido (52) 10 oktober 2016
 • rinus (60)
  niet goed 0 reacties

  Tot nu toe is het al een aantal keer voorgekomen dat ik met een probleem zat, vervolgens kontakt opgenomen met de beheerders en telkens weer niet goed behandeld. ik werd niet geholpen zoals ik zou willen en uiteindelijk schoot ik weinig op. daarom dus helaas geen goede beoordeling.

  rinus (60) 5 oktober 2016
 • Dirk Kees (51)
  Daten niet mogelijk 1 reactie

  Uit de praktijk is mij geleerd dat het niet eenvoudig is om een date te verkrijgen via RelatiePlanet.nl. Indien je 100% inzet toont en alles uit de kast haalt krijg je misschien een paar berichtjes terug, een date daarentegen is een heel ander verhaal. Na 2 jaar op RelatiePlanet te hebben gezeten (wat me een fortuin heeft gekost) is het me nooit gelukt een date te verkrijgen.

  Dirk Kees (51) 30 september 2016
 • Val (32)
  weinig opties 1 reactie

  op deze site vind ik dat er maar weinig opties zijn, ook voor de mensen die er voor kiezen om wel te betalen. Wanneer je niet betaald is er helemaal niets mogelijk. Wanneer je dit wil doet, zijn er iets meer opties maar nog is de keuze maar beperkt vind ik. Dat is wel een minpunt hier.

  Val (32) 27 september 2016