Relatieplanet
8,0

147 reviews

Relatieplanet richt zich op een breed publiek en maakt geen gebruik van een persoonlijkheids-test of matchingsysteem, hierdoor kunt u zelf zoeken tussen alle profielen.

Cijfer en gebruikersgemak

Relatieplanet heeft van ons een 8,0 gekregen omdat alle profielgegevens zicht- en leesbaar zijn. Op deze manier kunt u prima rondkijken en gebruik maken van diverse mogelijkheden, zoals een 'interessebericht' naar iemand versturen. Het versturen van berichten is op deze website tegen betaling.

Prijzenlijst Relatieplanet

 • 1 maand abonnement: € 28,50
 • 3 maanden abonnement: € 43,50
 • 6 maanden abonnement: € 63,50
 • 12 maanden abonnement: € 86,50
Ontevreden over Relatieplanet? Probeer dan eens Lovezone.
Deze pagina is 15.477 keer bezocht.

Reviews ( 147 )

 • Taar (51)
  Slechte kwaliteit mannen 1 reactie

  De mannen die hier te vinden zijn, zijn nou niet bepaald van een 'hoge kwaliteit' slecht opgeleid en totaal niet vriendelijk of loyaal naar vrouwen toe. Laat ze eerst maar een leren hoe zich te gedragen en manieren leren voordat ze hier terug komen op zoek naar een leuke, lieve vrouw waar ze mee willen leven. Ze stellen allemaal eisen maar voldoen zelf aan geen enkele eis die op hun eigen lijstje staan.

  Taar (51) 20 oktober 2016
 • Bert van Veen (36)
  Relatieplanet maakt gebruik van chatoperator ... 2 reacties

  Relatieplanet is een datingwebsite die gebruik maakt van nep leden. Dit zijn medewerkers van een bedrijfje die Relatieplanet inhuurt. Ze krijgen voor elk berichtje dat ze sturen een paar centen. Dit kan oplopen tot een aanzienlijk bedrag per maand. De medewerker blijft undercover en hoeft hierdoor ook geen belasting te betalen (tenzij hij/zij het aangeeft bij de belasting). Een kennis van me heeft een tijdje voor chatoperator.nl gewerkt, link:

  www.chatoperator.nl

  Deze betaald altijd keurig uit, is een aanrader als je thuis zit zonder werk en je toch wat geld makkelijk wil verdienen. Mijn review is voor Relatieplanet dus daar ga ik nu weer over praten. Het is onmogelijk hier een date te krijgen door het verhaal wat ik net heb verteld. Er zal wel een enkeling zijn die echt is, de kans dat deze betaald en kan chatten is daarentegen klein.

  Relatieplanet.nl is een grote afrader!
  Chatoperator.nl is een aanrader! Makkelijk geld verdienen

  Bert van Veen (36) 13 oktober 2016
 • guido (52)
  losers 1 reactie

  Wat een losers hier. Iedereen probeert je arm te maken, het enige waar ze op uit zijn is je geld. Mij niet gezien, doe dat maar lekker bij andere mensen die daar wel in trappen. Ik voel me daar te goed voor en ga daar ook zeker niet in mee. Jammer dat jullie nog niet op heterdaad betrapt zijn door de inspectie.

  guido (52) 10 oktober 2016
 • rinus (60)
  niet goed 0 reacties

  Tot nu toe is het al een aantal keer voorgekomen dat ik met een probleem zat, vervolgens kontakt opgenomen met de beheerders en telkens weer niet goed behandeld. ik werd niet geholpen zoals ik zou willen en uiteindelijk schoot ik weinig op. daarom dus helaas geen goede beoordeling.

  rinus (60) 5 oktober 2016
 • Dirk Kees (51)
  Daten niet mogelijk 1 reactie

  Uit de praktijk is mij geleerd dat het niet eenvoudig is om een date te verkrijgen via RelatiePlanet.nl. Indien je 100% inzet toont en alles uit de kast haalt krijg je misschien een paar berichtjes terug, een date daarentegen is een heel ander verhaal. Na 2 jaar op RelatiePlanet te hebben gezeten (wat me een fortuin heeft gekost) is het me nooit gelukt een date te verkrijgen.

  Dirk Kees (51) 30 september 2016
 • Val (32)
  weinig opties 1 reactie

  op deze site vind ik dat er maar weinig opties zijn, ook voor de mensen die er voor kiezen om wel te betalen. Wanneer je niet betaald is er helemaal niets mogelijk. Wanneer je dit wil doet, zijn er iets meer opties maar nog is de keuze maar beperkt vind ik. Dat is wel een minpunt hier.

  Val (32) 27 september 2016
 • Johan (46)
  Helaas 0 reacties

  Helaas

  Ik denk dat we in het algemeen mogen stellen wanneer iemand zich op een datingsite inschrijft het hem of haar in het dagelijks leven niet gelukt is een geschikte partner te vinden. Helaas is het zo dat het op een datingsite voor 99% ook niet gaat lukken en zeker niet als je je ideale type zoekt en alles wat daar niet aan voldoet resoluut afwijst. Ik zie vrouwen jarenlang met dezelfde foto's op datingsites staan terwijl ze beslist niet te klagen hebben over het aantal emails die ze per dag krijgen. Je moet je realiseren wanneer je in het in het dagelijks leven niet lukt om een partner te vinden dat je om één of andere reden bij het andere geslacht niet in de smaak valt. Je hebt bijvoorbeeld gezien je uiterlijk, leeftijd en/of je persoonlijke situatie veel te hoge eisen, je kan niet goed communiceren, je sluit jezelf teveel af of je durft door angst voor een blauwtje niet op een ander af te stappen zodat die ander niet weet dat je interesse voor haar of hem hebt. Ik lees vaak de klacht dat alle interessante mannen of vrouwen getrouwd zijn of al een relatie hebben. Wat nog vrij rondloopt vinden ze dus niet interessant. Wat mij opvalt is dat, ook getrouwde, dominante mannen succes bij de vrouwen hebben terwijl de niet zo dominante en niet zo op de voorgrond tredende mannen het nakijken hebben omdat ze niet opvallen. Sommige mannen doen hun best om er "apart" uit te zien en zich anders te gedragen zodat ze opvallen. Niet blanke mannen vallen ook op en krijgen vaak aandacht. Een goed verzorgde en goed geklede man valt niet op bij de vrouwen omdat dit de norm en dus gewoon is. Als je wilt opvallen draag aparte kleding, gedraag je zelfverzekerd, doe alsof je het helemaal hebt gemaakt en aan vrouwen geen gebrek hebt. Als je serieus bent vinden vrouwen je een saaie grijze mus en dus oninteressant. Een vrouw wil lachen en plezier hebben en heeft geen zin in serieuze gesprekken behalve als ze zelf ergens mee zit, haar verhaal kwijt moet en een luisterend oor nodig heeft. Vrouwen vragen vaak om een man met humor zodat ze kunnen lachen en die het leven niet al te serieus neemt. Mannen boven de vijftig hebben het probleem dat voor veel vrouwen boven de vijftig een relatie niet meer hoeft, ze hebben genoeg aan hun vriendinnen. Hierdoor is het extra moeilijk voor een man boven de vijftig een relatie te krijgen met een geschikte vrouw van ongeveer zijn leeftijd. Leuke vrouwen van in de veertig zijn er nog wel maar die zijn niet op zoek naar oudere mannen maar juist naar jonge mannen.

  Johan (46) 23 september 2016
 • Slimmerd (28)
  Nep leden op RelatiePlanet 1 reactie

  De makers van RelatiePlanet denken slim te zijn door nep leden met je te laten praten zodat je snel een betaald account neemt. Zodra je betaald bericht plots niemand je meer. Dat kan geen toeval zijn lijkt me? Ook vind ik RelatiePlanet zeer onduidelijk en staat er niet in de voorwaarden aangegeven dat ze met nep leden werken.

  Slimmerd (28) 22 september 2016
 • stefan (38)
  nette dames 1 reactie

  anders dan op vele andere websites betreft dating zitten hier gelukkig veel nette dames op.
  dames die echt op zoek zijn naar meer dan alleen webcamdingen en dergelijke.
  ik vind dat dit best genoemd mag worden, ook al snap ik dat veel mannen die andere dames ook erg leuk ivnden.

  stefan (38) 12 september 2016
 • teun (44)
  niet te vreden 1 reactie

  ik ben totaal niet te vreden over deze site. het aanbod is maar heel erg klein en degene die er op zitten willen totaal niks. zo kom je natuurlijk nooit een stap verder in de liefde.

  teun (44) 4 september 2016
 • Manouk (42)
  onderschat 1 reactie

  ik vind dat mannen op datingsites vrouwen heel erg onderschatten. Net alsof we wanhopig achter de computer zitten te wachten tot één of andere vent gore berichtjes of een fotoo van zijn lul naar ons stuurt!
  Welkom bij de waarheid, zo zijn wij vrouwen niet. Dus dat hoeven jullie als man ook niet te doen!
  Wanneer dit gemeld wordt bij de administratie van deze site, wordt hier echter niks mee gedaan belachelijk

  Manouk (42) 29 augustus 2016
 • Dateraan (44)
  bedrog mbt ledenaantal 1 reactie

  Relatieplanet (RP) pretendeert vele leden te hebben en schermt met hoge aantallen nieuwe leden. Na mijn inschrijving als betaald lid ben ik gaan tellen. In provincie Utrecht 35 t/m 40 jaar tel ik 268 vrouwelijk profielen. Echter, 75% hiervan is gratis lid. Deze kunnen jouw GEEN bericht terugsturen. Ook zullen zij veelal niet meer actief zijn doordat ze zichzelf ooit eens voor de nieuwsgierigheid hebben ingeschreven. Je kunt niet op deze leden filteren. Het is duidelijk dat de 'grootste datingsite van de Benelux' op deze wijze het marginale aanbod probeert op te kloppen. Er blijven dus maar weinig vrouwen over waaruit je kunt selecteren. Daar komt dan nog bij (zo blijkt uit navraag), dat een vrouw met een normaal uiterlijk al snel honderd (!) of meer berichten ontvangt in enkele dagen. Ik ben geen lelijke man, kleed mij zelf goed, heb een goede opleiding, dito baan en een goed gevoel voor humor. Maar een date verkrijgen is hier bijna onmogelijk. Ik heb met een vrouw weten af te spreken, een leuke avond gehad, maar er was onvoldoende wederzijdse aantrekking, kan gebeuren en is niks mis mee. Maar dan wil je toch verder gaan met daten en dan ontdek je dat die kans nihil is. Wat mij ook opviel is dat veel vrouwen een negatieve houding aannemen, wantrouwend zijn en werken met eisenlijstjes. Het is OK dat je eisen stelt aan een toekomstige partner, maar wat ik op RP en ook op andere datingsites zie is dat die eisenlijstjes niet meer in verhouding staan hetgeen men zelf te bieden heeft. Kennelijk zorgt de overvloed van reacties die vrouwen ontvangen ervoor dat men zichzelf uit de markt prijst. De meeste vrouwen zijn qua uiterlijk helemaal niet zo bijzonder, vaak zelfs ronduit onverzorgd, maar presenteren zich als een geschenk uit de hemel.
  Al met al kan ik het geen enkele man aanraden hier lid te worden. RP heeft veel te weinig actieve vrouwen en bovendien is de man/vrouw verhouding kennelijk zoek. De kans dat je een reactie, laat staan een date, krijgt met een vrouw die aan je gewaagd is, acht ik zeer klein.
  Op de werking van de site zelf heb ik weinig op aan te merken. Probleem zit hem echt in het ledenaanbod.

  Dateraan (44) 28 augustus 2016
 • Lize (46)
  waardeloos 0 reacties

  Deze site is echt waardeloos en dat zegt heel wat als het uit mijn mond (handen) komt hahaha, normaal ben ik echt altijd heel positief ingesteld en wil ik alles nog wel een extra kans geven. maar dit heb ik inmiddels wel al 30 kansen gegeven geloof ik, het blijft tegenvallen en teleurstellen. Je wordt totaal niet goed behandeld hier en als je er wat van zegt tegen de directie wordt hier totaal niks mee gedaan. beetje jammer allemaal, daarom moet ik dit even kwijt.

  Lize (46) 26 augustus 2016
 • Tom (34)
  Belachelijk 1 reactie

  werkelijk waar, wat een belachelijk iets is relatieplanet. het slaat echt nergens op wat ze je hier aan doen.
  beetje spelen met je portemonnee, zodra je hebt betaald is de buit binnen

  Tom (34) 16 augustus 2016
 • jochem (42)
  flut site 0 reacties

  Sorry dat ik het zeg, ik wil echt niet alleen maar negatief zijn hoor..
  maar ik ben actief (geweest) op verscheidene datingsites en ik moet toch echt zeggen dat dit een waardeloze flutsite is.
  Daarbij komt dat wanneer je contact opneemt met de service, ze helemaal niet bereid zijn je te woord te staan.

  jochem (42) 10 augustus 2016
 • Derk (29)
  Relatieplaneet is relatieplanet 1 reactie

  Ik dacht me te hebben aangemeld op Relatieplaneet.nl, schijnt het dat dit hetzelfde is als Relatieplanet.nl. De website ziet er hetzelfde uit, leden zijn hetzelfde, alles eigenlijk. Maakt dit iets uit of ben ik de enige die dit raar vind?

  Derk (29) 31 juli 2016
 • Esther (48)
  Vriendin 1 reactie

  Hallo, mijn naam is Esther. Via een vriendin kwam ik op deze datingwebsite tericht.
  Ik heb gemerkt dat hier alle soorten van relaties mogelijk zijn, zowel man-vrouw als vrouw-vrouw en man-man.
  Dit is voor mij positief, gezien ik op vrouwen val.
  Ondanks dat dit (zoals meestal het geval is) wel een minderheid is, zijn er meerdere vrouwen die op zoek zijn naar een relatie met een andere vrouw.

  Esther (48) 16 juli 2016
 • Leon (35)
  relatieplanet en relatieplaneet hetzelfde 0 reacties

  Ik ben er achter gekomen dat relatieplanet hetzelfde is als relatieplaneet. Als je op 1 van de 2 een account aanmaakt heb je dus eigenlijk 2 accounts. De websites zien er ook nagenoeg hetzelfde uit. Groetjes Leon

  Leon (35) 4 juli 2016
 • JvG (67)
  Klantonvriendelijk 1 reactie

  Vroeger was Relatieplanet één van de beste en grootste sites.
  Maar nu is er bijna niets van over.
  En dat komt omdat ze nu van 2 kanten geld vragen om contact te kunnen leggen.
  Als je nu als gratis lid een bericht ontvangt van een betalend lid, dan kun je dat alleen maar beantwoorden met een standaard niets zeggend berichtje.
  De ander moet dan maar begrijpen dat je verder niks kunt en dan hoop je dat degene een mailadres vermeldt.. en het zou me niets verbazen als RP dat ook nog weg filtert. Kortom ze willen gewoon van 2 kanten geld zien.
  Mijn advies: kies dan voor andere klantvriendelijker sites zoals HotOrNot of Tinder. Deze zijn bovendien gratis.

  JvG (67) 24 juni 2016
 • Mario (42)
  relatieplanet zijn weinig actieve vrouwen 1 reactie

  Op deze planet (relatieplanet) is het vrouwen aantal zeer schaars. En met vrouwen aantal bedoel ik vrouwen die actief op de website zijn en betaald hebben om te kunnen chatten. Hooguit een stuk of 100 in heel Nederland waardoor de kans op een leuke match zeer gering is.

  Mario (42) 17 juni 2016