Relatieplanet
8,0

162 reviews

Relatieplanet richt zich op een breed publiek en maakt geen gebruik van een persoonlijkheids-test of matchingsysteem, hierdoor kunt u zelf zoeken tussen alle profielen.

Cijfer en gebruikersgemak

Relatieplanet heeft van ons een 8,0 gekregen omdat alle profielgegevens zicht- en leesbaar zijn. Op deze manier kunt u prima rondkijken en gebruik maken van diverse mogelijkheden, zoals een 'interessebericht' naar iemand versturen. Het versturen van berichten is op deze website tegen betaling.

Prijzenlijst Relatieplanet

 • 1 maand abonnement: € 28,50
 • 3 maanden abonnement: € 43,50
 • 6 maanden abonnement: € 63,50
 • 12 maanden abonnement: € 86,50

Relatieplanet is in juli 2021 gestopt.

Ontevreden over Relatieplanet? Probeer dan eens Lovezone.

Reviews (162)

 • Dennis (50)
  Het begon met oplichting 0 reacties

  Geachte lezers,

  Het begon met oplichting, de client kon daten en gebruik maken van de chat.
  Toen meerdere ict experts in mijn vriendenkring doorhadden dat hun chat kanaal gebruik maakte van het altijd gratis beschikbare IRC chat. Een mailtje gestuurd naar de directie toen eind jaren 90 van Relatieplanet dat het tegen de reglementen is van IRC om hun chat distro te gebruiken en derden om geld te vragen. Er werd weken niet gereageerd en heeft een scriptkid en een ict expert Bots op het kanaal geplaatst, 'moderators' van RP werden eruit getrapt en toen is de directie en een zekere ICT Marius gaan praten met de directie. Later heb ik afspraken via RP gekend met allercharmantste dames, wowie, daarover meer de volgende keer. Rp- management wilde op een sleazy manier hun centjes verdienen en zelfs ik ben er wel eens ingetuind, maar er zijn extremere datingsites zoals Lexanl. Frans recht is ineens van hen op toepassing, heeft menigeen veel ribben gekost en geld. Relatieplanet was eigenlijk t.o.v Lexa maar een klein, onschuldig schoolmeisje. Toch mijn complimenten voor RP, helaas verkozen een verkeerde vorm van bestuur en nu zijn zij henen.

  Dennis (50) 15 juli 2021
 • Bastiaantje (36)
  Relatieplanet stopt per 1 juli 0 reacties

  Las op een nieuwssite dat Relatieplanet.nl er mee gaat stoppen. Onverwacht.. Terwijl ik net voor een paar maanden een abonnement heb aangeschaft. Vond het al opmerkelijk dat ik weinig tekstberichten ontving van andere leden. Blijkt dus dat ze totaal zijn ingehaald door andere datingsites en apps. Daar kom je helaas pas achter als je betaald en ziet dat je weinig reactie krijgt op je berichtjes. Ik ga mijn geld maar terug vragen maar wil jullie wel waarschuwen dat je beter geen abonnement meer kan nemen omdat ze er toch mee gaan stoppen. En als je al hebt betaald, zoek dan een alternatief om verder te chatten als je een leuk contact hebt. Persoonlijk gebruik ik nu Lovezone waar genoeg te chatten valt met heel veel actieve leden. Die komt op verschillende reviewsites ook als beste uit de test. Wellicht het proberen waard.

  Bastiaantje (36) 2 juni 2021
 • Nb (33)
  OPLICHTERIJ EN MISBRUIK PRIVE GEGEVENS 0 reacties

  Er staan scammers op de site. PLAATS GEEN FOTO WANT JE KUNT HET ER NIET MEER AFHALEN. RELATIE PLANET VERPLICHT JE JE FOTO OP HUN SITE TE LATEN. ZO ZIJN ZE VERZEKERD VAN PROFIELEN OP HUN SITE. OM JE PROFIEL TE VERWIJDEREN MOET JE ONTZETTEND VEEL DOEN. Het is smerig collecteren van mensen hun gegevens om die mensen te verplichten hun foto's te laten staan op die waardeloze site.

  Nb (33) 15 april 2021
 • Alex (52)
  Sunflower88 Google maar 1 reactie

  ... Je komt direct op een porno site als je doorklikt op Google. Deze vrouw toont zich met natte lippen op Relatieplanet en schrijft dat bij favoriete gerecht ze alles lust, met knipoog. Een vrouw die zichzelf zo goedkoop presenteert, zou je om te beginnen überhaupt niet willen benaderen als je een beetje nuchter achter je toetsenbord zit. Als je deze vrouw benadert, komt er prompt een andere "prinses" die je wil weglokken naar een andere site. Ze blijven allemaal tot in de treurnis te zien op je scherm, zelfs al blokkeer je ze, Er is geen mogelijkheid ze weg te krijgen. Zeer nare smaak aan over gehouden. Als er nu nog een fatsoenlijk en aardig contact was geweest. Helaas ook dat niet.

  Alex (52) 3 januari 2021
 • Ogen werper (42)
  Duizenden inactieve leden 0 reacties

  Zeer veel profielen tot wel duizenden aan toe die gewoon niet meer actief zijn maar toch op de website van Relatieplanet staan. Wat hiervan de bedoeling is snapt niemand denk ik. Niemand heeft iets aan profielen die toch niet reageren, wie dit heeft bedacht mag wel ontslagen worden. Meerdere datingsites hebben dit al steekt deze er wel met kop en schouders bovenuit. Wat denkt Relatieplanet hiermee te bereiken? Als iemand het me kan vertellen, graag!? Dat je op de homepagina kna zetten dat je miljoenen leden hebt? Ammehoela, hier ziet iedereen toch hopelijk zo doorheen. Zeer apart!

  Ogen werper (42) 3 januari 2021
 • Peter (60)
  Valse beloftes 0 reacties

  Ik heb een tijdje geprobeerd een relatie te vinden via Relatieplanet en andere =sites.
  Ik heb alle linken verwijderd en mij bij Relatieplanet diverse ontvangst van hum nieuwsbrief of andere uitnodigingen.
  Na diverse mails met valse beloftes dat dit administratief zou geregeld zijn heb ik de laatste twee weken terug mails ontvangen.
  Dit is zuiver stalken en zal zijn gevolgen kennen.

  Peter (60) 19 december 2020
 • Simon (38)
  Zeer slechte functionaliteit 0 reacties

  Relatieplanet is sinds een aantal maanden (!!!) aan het proberen de website te vernieuwen. Dat lukt ze totaal niet. Een kleine greep uit de ellende:
  Zoekopdrachten worden gewist / kan je niet opslaan, profielen die je aanmerkt als favoriet worden spontaan weer verwijderd uit je favorieten, zoeken op Afstand werkt niet, het is één grote bende. De site is bij lange na niet te gebruiken zoals dat hoort.
  Klantenservice reageert wel op klachten, maar nooit met een andere boodschap dan "sorry en het duurt nog even".
  Op dit moment (november 2020) moet je hier absoluut niet zijn, laat staan betalend abonnee worden.

  Simon (38) 15 november 2020
 • Monique (56)
  Heel slecht 0 reacties

  Wat een slechte site is het geworden,ee klopt helemaal niks van.
  Zelfs berichten die je verwijderd hebt ook van lange tijd geleden staan er weer
  Veel nep profielen

  Monique (56) 27 oktober 2020
 • Rob (66)
  Slecht werkende site 0 reacties

  Ongelooflijk slecht werkende site. Allerlei functies werken niet. Vele mailtjes naar de helpdesk gestuurd. De meesten worden niet eens beantwoord.

  Rob (66) 7 oktober 2020
 • Pauline Netten (57)
  geen gehoor 0 reacties

  Ik weet mijn wachtwoord niet meer, Er is geen mogelijkheid om dat via de site weer aan te vragen dus probeer ik klantenservice te bereiken, Die geeft al een week een bandje dat ze het te druk hebben. Of ik het per mail wil proberen? OK geprobeerd, al 3 keer, maar helaas geven die ook geen antwoord

  Pauline Netten (57) 28 september 2020
 • Rinus (30)
  Product werkt niet slechte klanten service 0 reacties

  Het product werkt helaas niet, ze zijn bezig met een vernieuwde site circa al 2 weken maar het blijft maar duren.

  Je kunt als premium lid geen berichten sturen, zoekfunctie werkt niet goed als je woon afstand selecteerd krijg je toch profielen van uit de andere kant van Nederland te zien.

  Klanten service is niet te bereiken je krijgt een bandje te horen dat ze te druk zijn om de telefoon op te nemen.

  Dus helaas miskoop.

  Rinus (30) 15 september 2020
 • Krul (52)
  Waardeloze site 0 reacties

  Slechte site, je ziet steeds dezelfde gezichten en niets werkt.... filters die steeds terug schieten. Echt niet aan beginnen..... Of ze hebben heel weinig leden of de site en app (vooral) werken voor geen meter!!!!!

  Krul (52) 13 september 2020
 • Peter (71)
  Waarschuwing 0 reacties

  WAARSCHUWING ! Aan alle heren collega daters:

  Ik heb sterk het vermoeden dat RP dames inhuurt om mannen te lokken betalend lid te worden.
  Ik ha dit voorjaar mail contact met ene "Roos" 73 jaar ziet er mooi uit op de foto (?) weet je nu ook niet meer. Blond halflang haar bruine ogen. Verzorgd uiterlijk.
  Dus je begrijpt het al: een mannen magneet !
  Bij het 1e mail contact is het niet tot een date gekomen.
  Krijg ik na maanden, was geen betalend lid meer, een bericht:
  " Het is toch jammer dat we elkaar nooit ontmoet hebben" .
  Dus ik dacht yes, ik ga haar een berichtje sturen, om alsnog een afspraakje te bewerkstelligen. Wel eerst een maand lidmaatschap betalen.
  Dus ik stuur haar een berichtje, ze laat vervolgens NIETS meer 'horen'.
  Dag geld, maar daar gaat het nog niet eens om. wel over de manier waarop je voor de gek wordt gehouden. Feitelijk zijn het maar sneue types. En met dat zogenaamde relatie planet ben ik helemaal klaar !

  Trap er niet in !

  Peter (71) 7 september 2020
 • Wilma (55)
  Relatieplanet ervaring tevreden 0 reacties

  Ik ben zeer tevreden over Relatieplanet. Tot nu toe heb ik alleen maar goede ervaringen en leuke ontmoetingen gehad. Sommige profielen zijn lang niet online geweest, maar er blijven genoeg actieve profielen over. Natuurlijk kom je ook op Relatieplanet wel eens vreemde snuiters tegen, maar dat kan je ook overkomen als je een avondje uit bent. En soms reageert iemand niet op een berichtje. Jammer, zo zit het leven in elkaar, daar kan Relatieplanet niets aan doen. Vaak moet je een hoop kikkers ontmoeten, voordat er een 'prins' tussen zit. Gebruik bij online daten je verstand, verwacht niet te veel, blijf nuchter, zorg voor je veiligheid, geef geen privegegevens en spreek de eerste keren af in een openbare gelegenheid. Dan is m.i. online daten via Relatieplanet gewoon leuk.

  Wilma (55) 28 augustus 2020
 • Ozzel (54)
  Je mag geen antwoord terug geven op Relatieplanet 0 reacties

  Alles leek goed moet ik zeggen goede prijs en niet verplicht elke maand een contributie te betalen.
  Maar zodra er zich iemand aanbied om te praten is het ten eerste ver weg, willen geen antwoord geven op je vragen en als klapper wordt er gelijk allerlei dingen gevraagd maar zodra je hebt betaald is dit ineens weg, en als je dan aangeeft dat je iemand verdenkt nep te zijn, krijg je gelijk het antwoord JE BENT FAKE en als je dan aangeeft dat je toch wel wat meer wilt weten van haar en een simpele vraag stelt wat voor werk je doet krijg je vaak ineens geen antwoord meer. Dan gaat bij mij het idee ontstaan is ze wel echt en gaat het alleen om dat je lidmaatschap koopt en als je die vraag stelde krijg je een email van je account wordt verwijderd omdat je een onrust stoker bent (raar allemaal lijkt mij een vraag die steeds wordt ontweken). Dus bij mij sterkt het vermoeden dat de vrouwen niet echt bestaan behalve iemand op kantoor die daar voor geld zit kortom dit is ook een fake site!!!

  Ozzel (54) 26 augustus 2020
 • Dirk (55)
  Opgelet oplichting Relatieplanet 0 reacties

  OPGELET ik heb bij relatieplanet betaald voor drie maanden en na 14 dagen verdwijnt mijn profiel in het niets ik heb gebeld en gemaild naar relatieplanet en daar weten ze van niets dus ik raad aan iedereen aan om daar zeker geen account of lid van te worden puur oplichting!

  Dirk (55) 7 augustus 2020
 • M (45)
  Relatieplanet is echt compleet waardeloos 0 reacties

  Dat klopt helemaal. Er is zelfs onderzoek naar gedaan. Blijkt dat de meeste vrouwen enkel oog hebben voor de knapste mannen: de 80/20 regel. Inmiddels 95/5. Dus behoor je niet tot de top 5% van knapste mannen dan kun je het vergeten, ook al heb je nog zo'n leuke bio en heb je je leven goed op de rit. Ja terwijl vrouwen vaak mannen betichten van oppervlakkigheid en uitsluitend op sex gericht, zijn het vrouwen zelf die juist oppervlakkig zijn. In die zin verdienen ze ook niet meer dan een ONS.

  M (45) 3 augustus 2020
 • John (40)
  Vergane glorie 0 reacties

  Deze site is dood. Vrouwen die je als match voorgesteld zijn al maanden of zelfs jaren niet ingelogd. Verder bijna geen leuke of aantrekkelijke vrouwen, aanbod is bijna nihil. Zielige vertoning!
  Laatste keer dat ik betalend lid ben van deze site.

  John (40) 31 juli 2020
 • Peter (41)
  Maak geen gebruik van deze site 0 reacties

  Veel profielen zijn al maanden / jaren niet meer online
  Als je een bericht stuurt naar een persoon, en je zet het staan als gelezen, dan krijg je geen reactie terug.
  Zelfs een profiel tegen gekomen, met een foto vanuit mijn kennissenkrijg, dus ook valse profielen aanwezig!

  Peter (41) 16 juli 2020
 • Soeze (54)
  Oplichting door relatie planet 1 reactie

  PAS OP!!! Ondanks het uitzetten van automatisch verlenging, wil RelatiePlanet.nl toch een extra maand geld van je aftroggelen. Betaal je niet, gaan ze dreigen en n incassobureau inschakelen. Ik heb aangifte van oplichting gedaan bij de politie.

  Soeze (54) 8 juli 2020