Bumble
6,8

13 reviews

Bumble heeft een uniek concept ontwikkeld waarbij vrouwelijke gebruikers kunnen kiezen of het een match is ja of nee om zo de eerste stap te zetten. Om vanuit hier een gesprek met diegene aan te gaan. Je kan dan ook stellen dat vrouwen het heft in handen nemen. Het idee van Bumble is om de ouderwetse regels van het daten te wijzigen. Bumble geeft de gebruikers het initiatief en vertrouwen om te daten en online vrienden te maken.

Cijfer en gebruikersgemak

Bumble krijgt van ons een 6,8 als eindcijfer. Dit omdat het alleen te gebruiken is via de app. Enkele postitieve dingen aan deze app zijn dat ze doen aan fotoverificatie waardoor je meteen ziet dat je met echte personen chat en dat je ene account kan registreren via je facebook profiel.

Prijzenlijst Bumble

Geen informatie over te vinden.

Ontevreden over Bumble? Probeer dan eens Lovezone.

Reviews ( 13 )

 • Robert (48)
  Too good to be true 0 reacties

  Ik heb redelijk veel ervaring met datingsites. En deze spant tot nu toe de kroon. Wat een oplichting is deze app. Heel veel mooie vrouwen. Te mooi. Met prachtige foto’s van all over the world. Vrouwen in pilotenuniform, vrouwen aan het surfen, in de sahara, in de bergen, bij de wereldwonderen. Echt prachtige foto’s, Maar zelden in Nederland gemaakt. Zo heb ik nog niet een Nederlands autokenteken gezien.
  De meeste vrouwen komen uit plaatsen als Haarlen, Gouda of Delft. De duurdere steden, zeg maar. En bijna allemaal topjobs; marketing manager, een baan bij het UMC of een bestuursfunctie. Het kan niet op! Het is too good to be true. En dat is het ook!

  Veel vrouwen hebben geen typisch Nederlandse naam; Ioana, Jittra, Chiare, Jill en Aya hoor je zelden in ons land. En je hebt al snel matches. Met mooie vrouwen (op andere datingsites ging dat niet zo snel). De dames hebben tot 24 uur na de match om te reageren.

  En dan komt de aap uit de mouw.

  Tegen betaling krijgen de mooie dames met wie jij matcht extra tijd om te reageren. Een mooi verdienmodel. Trap er niet in.

  Robert (48) 24 november 2020
 • Mike (46)
  Niet heel anders dan anders 0 reacties

  Het grote verschil tussen Bumble en de vele andere dating-apps die er zijn, is dat alleen de vrouw binnen 24 uur na een match het gesprek moet openen, als man moet je dus afwachten.

  Het verdienmodel van de app is dat je tegen betaling de tijd waarin de vrouw het gesprek kan openen, kunt verlengen. Ik vraag me af wie daarvoor zou willen betalen; als er interesse is, kan er wel binnen 24 uur een berichtje worden gestuurd. Ik heb één keer meegemaakt dat de vrouw zelf haar tijd om te reageren verlengde, dus andersom kan het blijkbaar ook.

  Wat betreft de profielen zijn er meer hogeropgeleide vrouwen en expats dan andere dating-apps, maar ook genoeg vrouwen die je binnen een paar dates tussen de lakens hebt. Al met al een prima app dus!

  Mike (46) 16 september 2020
 • Sharona (20)
  Blok 0 reacties

  Ik word de heletijd geblokkeerd ik heb nu al 2 profielen gemaakt, er word gezegt dat ik ben geblokkeerd omdat ik iets probeer te verkopen. Sirieus ik probeer sirieus een date te vinden niks meer. En de klantenservice doet er geen reet aan. En waarom zou ik anders zoveel moeite doen om hier een recensie te plaatsen.

  Sharona (20) 4 juli 2020
 • Sofie (28)
  Leuke en vrouwvriendelijke app 0 reacties

  Leuke, gebruiksvriendelijke app waarbij je als vrouw zijnde bij een match geen vunzige of ongepaste berichten ontvangt van de man. Geeft een veilig gevoel.
  Enige nadeel vond ik de dagelijkse e-mail waar nieuwe likes in vermeld stond. Maar dit kun je natuurlijk ook uitschakelen. Via deze app mijn vriend leren kennen, dus ik raad Bumble zeker aan!

  Sofie (28) 30 juni 2020
 • Floris (44)
  Vrouw zet eerste stap met hetzelfde ... 0 reacties

  Het grote voordeel van Bumble zou zijn dat het vrouwen de ‘macht’ geeft, omdat zij bij een match het gesprek moeten openen. Als man kun je slechts afwachten, als ze niet binnen 24 uur een bericht stuurt vervalt de match.

  Mijn ervaring als man met Bumble is dat het me een hoop tijd bespaart ten opzichte van andere dating-apps; vrouwen die berichten sturen zijn al geïnteresseerd in mij, wat het gemakkelijker maakt om een date en/of seks te regelen. Of dat nu zo ‘empowering’ werkt voor de vrouw weet ik niet, maar u hoort mij niet klagen.

  Floris (44) 25 augustus 2019
 • Ria (50)
  Nadelig voor mannen 0 reacties

  Bumble is volgens mij een app die een beetje ontwikkeld is voor de vrouwelijke bevolking en als ik voor mijzelf spreek dan vind ik dit een hele plezierige app.
  Wij kunnen precies kijken wie wij leuk vinden of niet en van daaruit worden dan vervolgstappen ondernomen, zo word ik nooit benaderd door een man waar ik nou echt niet op zit te wachten en eerlijk gezegd vind ik dat heerlijk.

  Ik hoor hier wel regelmatig mannen mopperen dat deze app wel erg in hun nadeel handelt en dat zij hier bijna niets kunnen beginnen behalve afwachten en hopen dat ze door een vrouw benaderd worden.
  Maar wanneer ze dan een keer door een vrouw benaderd worden, moeten ze natuurlijk ook nog maar hopen dat het iemand is die zij ook wel leuk vinden.
  Maar laat de mannen het ook maar een keer lastig hebben in het circuit van daten, daar kan ik mij niet zo druk om maken.

  Ria (50) 15 juli 2019
 • Pim (39)
  Vrolijke app maar geen site 0 reacties

  Bumble is een hele vrolijke en aantrekkelijke app om te zien, wat denk ik erg goed voor het ledenaantal is.
  Het is erg makkelijk in gebruik en je hoeft maar heel weinig moeite en stappen te ondernemen voor je een profiel hebt aangemaakt.

  Wat wel even wennen was en waar ik pas achter kwam nadat ik mij hier had aangemeld is dat de vrouwen hier de eerste stap moeten zetten en dat dit voor mannen niet mogelijk is, wij moeten dus afwachten en hopen.
  Dit vind ik niet zo handig en dat had van mij ook echt niet gehoeven, want dit maakt je kansen een stuk kleiner en dat vind ik zonde.

  En dan heb je ook nog het probleem dat bumble alleen gebruikt maakt van een app en geen site heeft waar je lekker op de computer op kunt.
  Dit vind ik niet handig, voor onderweg of als je ergens bent is een app prima maar voor thuis gaat mijn voorkeur toch echt uit maar een echte site.

  Pim (39) 7 juni 2019
 • Jolien (37)
  Een keer wat anders 0 reacties

  Wat ik heel erg kan waarderen aan Bumble is dat ze een keer wat anders durven te proberen en niet altijd maar hetzelfde doen als die andere honderd datingwebsites. In dit geval zul je waarschijnlijk ook wel mensen hebben die het helemaal niet leuk vinden dat het initiatief bij de vrouwen ligt, maar ik vind het gewoon al leuk dat ze een keer out of the box durven te denken en het ook aandurven om iets anders te proberen dan de rest. En dan heb je altijd meningen van de mensen en de een is positief en de ander negatief maar dat hou je toch.

  Jolien (37) 19 mei 2019
 • Gert (40)
  Bumble nieuwe app 1 reactie

  Bumble is nog een nieuwe app op gebied van dating en dat zie je ook veel terug, de hoeveelheid mensen hierop is vele malen minder groot dan op de andere bekende datingwebsites.
  Ook is het hier zo dat de vrouwen de eerste stap moeten zetten ten aanzien van een gesprek, dit had van mij niet gehoeven.
  Ik vind het plezieriger als dating apps en websites tweerichtingverkeer hebben, dus dat zowel de mannen als de vrouwen de mogelijk hebben om de eerste stap te zetten om iemand te benaderen.

  Gert (40) 4 mei 2019
 • Mark (49)
  Geen website 1 reactie

  Je kunt bumble alleen gebruiken via de app en er is geen website ofzo van. Dat vind ik wel echt een nadeel hier aan. Op je telefoon is het juist handig dat er een app van is maar wanneer ik thuis ben vind ik het toch prettiger om achter mijn computer te zitten met een lekker groot scherm en een makkelijker toetsenbord dan dat ik ook daar weer op mijn telefoon of tablet moet zitten en via de app naar bumble gaan. Ik denk dat ze hier nog flink winst kunnen halen als ze er voor zorgen dat er ook een website hier voor komt.

  Mark (49) 13 april 2019
 • Karin (50)
  Vrouwen aan de macht 1 reactie

  Het is een Bertje gekscherend bedoelt, maar wanneer je er goed over nadenkt is dat wel hoe het er hier op de site aan toe gaat.
  De vrouwen hebben hier in principe alle macht, want hoe leuk een man een vrouw ook kan vinden, het is hier alleen aan de vrouwen of ze hier wat mee willen doen of niet.
  Nu vind ik het wel weer een beetje extreem dat het alleen bij de vrouwen ligt, van mij mag een relatie altijd gewoon van twee kanten komen je bent immers gelijkwaardig aan elkaar.
  Maar het idee vind ik voor de verandering wel een keer grappig.

  Karin (50) 10 maart 2019
 • Maurits (46)
  Klacht 1 reactie

  Ik ben er allereerst volledig voor dat vrouwen de mogelijkheid moeten hebben en krijgen om de eerste stap te zetten richting een man voor een relatie of een date. Maar om dat nu bij alleen de vrouwen meer te leggen vind ik weer een beetje te veel van het goede. Waarom kan en mag het niet gewoon vanuit twee kanten komen, zo gaat dat in het echte leven toch ook. Dis ondanks een deels goed punt, vind ik deze manier ook absoluut niet logisch gevonden.

  Maurits (46) 24 februari 2019
 • Janne (46)
  Even wennen niet mijn ding 2 reacties

  Ik vond de manier van Bumble echt even wennen, ik ben namelijk iemand die de man eigenlijk altijd de eerste stap laat zetten en dat is niet hoe het hier in zijn werk gaat.
  Soms vond ik het erg vervelend als mannen rare en oneervolle opmerkingen tegen mij maakte op andere websites, dus ik had eerlijk gezegd verwacht dat dit concept mij eigenlijk heel goed zou bevallen.
  Dit was helaas niet waar, ik ben er achter gekomen dat dit toch niet mijn ding is en dat ongeacht de rare opmerkingen soms, ik meer van de oude stempel ben en er op hoop dat de man toch die eerste stap richting mij zal zetten.

  Janne (46) 20 februari 2019