• OMK (39)
    afwachten 0 reacties

    Ik ben altijd skeptisch over het concept "wij hebben een totaal nieuwe manier bedacht van...", maar als relatief afwachtende man, sprak het idee dat vrouwen 'voor de verandering' de eerste stap zetten me wel aan.
    Of deze app grotendeels vanuit het idee om vrouwen te beschermen tegen creeps, of om de status quo een keer een zetje te geven, is me niet helemaal duidelijk.
    Misschien is dit een verkeerde aanname, maar in mijn ervaringen op andere datingsites komen de vrouwen daar niet heel vaak als eerste in actie. Of als tweede. Zelfs wanneer er al een match is, is de kans op een reactie lang niet 100%.
    Tot nu toe heb ik iig nog geen reactie gekregen op likes via Bumble, of zelfs op Super-likes. Er staan wel een aantal likes op míj te wachten, maar daarvoor moet je de prijzige abonnements kosten voor neerleggen. mijn verwachting is dat dit vooral scammers zouden blijken te zijn.
    Wachten en afwijzing hoort (helaas) bij het spelletje, maar om voor elke Super-Like 2 euro neer te leggen en te realiseren dat de dame in kwestie mogelijk niet eens de moeite neemt om mn profiel te bekijken (misschien logt ze wel nooit meer in?), vind ik het meer een fruitmachine worden.
    Om zelfs niet eens een introbericht te kunnen schrijven, neemt elke kans weg om persoonlijk contact te leggen, afgezien van "ik vind IETS aan jou leuk, maar je weet niet wat, en hopelijk vind je mijn fotos aantrekkelijk, want mn profieltekst is zeer beperkt". Is het voor beide partijen niet leuker om een berichtje te sturen/krijgen met persoonlijke aandacht?
    Bij OKCupid hebben ze het systeem dat je één bericht mag sturen, en daarna het profiel niet meer benaderbaar is totdat de andere persoon interesse toont. Dat voorkomt misschien niet berichten als "Neuken?" maar zorgt ervoor dat er niet gespamd kan worden door dezelfde persoon, zonder dat de andere partij machteloos is.
    Ik moet toegeven dat de dames op Bumble wat meer van deze tijd zijn dan bv Lexa, waar vooral de huisje-boompje-beesje sfeer hangt. En hoewel OKCupid eerder erg progressieve leden had, wordt dat platform min of meer overgenomen door Filipijnse en Afrikaanse vrouwen die beweren in Nederland te wonen.
    Het lijkt erop dat het grote man-vrouw/dating dilemma nog lang ondoorgrondelijk zal blijven, voor zover we het in een goed werkende vorm willen gieten.

    Bezoek Bumble

    OMK (39) 22 april 2023


Meer informatie en reviews over Bumble