• Abdelien (52)
  Half Nigeria en Rusland achter me aan 1 reactie

  Ik maakte een serieus profiel aan met wat leuke foto's. Ik was op zoek naar een wat jongere man en hij mocht een diverse achtergrond hebben. Op de eerste dag kreeg ik +99 likes, dat klonk nogal veel. Vandaar dat ik de tijd nam om naar wat bijzonders te zoeken. Tot zover een antwoord op de klacht over de al te kritische vrouwen. Ik selecteerde op humoristisch profiel, wat zinnigs te melden hebben, tenminste uitstralend dat er sprake is van een opleidingsniveau is. De foto's en de informatie moeten samen enigszins een beeld geven van wat ik kan verwachten. Ik swipe dus NIET alle profielen naar rechts in de hoop dat er een match zal zijn... Niet elke swipe naar rechts van mij werd een match, maar een aantal wel. Ik kreeg de indruk dat ik sommige profielen vaker zag als die man mij had geliked. Want toen ik een keer wilde zien of mijn vermoeden klopte, was dat inderdaad het geval.
  Ik had twee ontmoetingen die leuk waren, maar niet direct tot een relatie hebben geleid. Een aantal digitale contacten waren met mannen die in het buitenland bleken te verblijven; zo had ik contact met mannen in Aberdeen, Athene, Parijs, Manchester. Maar ook met enkele expats in NL. De opgegeven afstanden bleken dus niet altijd te kloppen (ik vind het wel handig om mijn match te kunnen ontmoeten, dus selecteer ook op afstand). Bij alle zogenaamde expats heb ik inmiddels het idee dat het fake profielen waren. Van enkele heb ik daar ook de bewijzen van. Zo pleegde een zogenaamde Chinese binnenhuisarchitect die in Parijs woonde, in Istanboel zelfmoord omdat ik hem geen geld wilde geven om zijn goederen uit te klaren. Het ging om ruim € 13.000,00. Hilarisch verhaal, heb de chat om die reden bewaard. Een andere hunk had alsmaar geen tijd om mij in het echt te ontmoeten, maar moest een probleempje in Cambodja oplossen - waar ik natuurlijk financieel voor moest bijspringen. Bij hem heb ik het spel meegespeeld en na een paar dagen zwoegen en zweten had ik het gevraagde bedrag (€ 50.000,00!) cash bij elkaar in een boodschappentas (denk aan het tv-programma Rambam). Zelfs nog een foto van de tas met geld opgestuurd. Heb er veel lol om gehad. Daarna uiteraard het hele profiel overal als fake aangemeld. Ook nog een marinier die bij het olieboren (huh?) ineens geld van me nodig had. Enzovoort. was het zo zat dat ik app heb verwijderd.

  Bezoek Tinder

  Abdelien (52) 27 februari 2018
  • (52)

   Extra informatie

   Positief:
   * er komen heel veel profielen langs
   * die profielen waren vaak best interessant voor mij
   * tinder is vooral om je te vermaken, zeker met al die scammers
   * dus goed je kop erbij houden en pas verliefd worden als je de meneer achter het profiel in het echt hebt ontmoet!
   * nooit geld of iets anders sturen; het spel meespelen is wel leuk.....
   * Bij Tinder heb ik keurig alle fake-profielen kunnen melden (ik had van profielen die matches werden een screenshot gemaakt, bleek achteraf erg handig te zijn!)

   Negatief:
   * Van mijn 8 matches in enkele dagen waren er 5 met fake-profielen. Vind ik een hoge score. Daar wel weer veel plezier om gehad - maar dat is niet wat je hoopt of verwacht van een datingsite.
   * Ik vind het moeilijk om advies te geven of Tinder wel of niet aan te bevelen. Ik heb er wel plezier van gehad, maar heb de hoop op een serieuze date inmiddels laten varen gezien al mijn Nigeriaanse (of Russische?) dates.....
   * Een van de fakeprofielen zat zo professioneel in elkaar (met eigen website, LinkedIn-account, Facebook-account, allemaal unieke foto's) dat daar een echte bende achter gezeten moet hebben. Die date heeft me een aantal dagen bijna dag en nacht geappt en gebeld - waarschijnlijk om me murw te maken dmv slaaponthouding. Ik dreigde inderdaad verliefd te worden - zonder dat ik hem al ontmoet had. Slimme truc!

   Abdelien (52) 27 februari 2018


Meer informatie en reviews over Tinder