• Eefje (44)
  Relatieplanet checkt gebruikers zonder legitimatie 2 reacties

  Ik snap iets niet. Ik heb contact gehad met de klantenservice van Relatieplanet en ze zeggen als volgt: wij checken al onze gebruikers op echtheid. Prima! Maar... ondertussen mag Relatieplanet geen legitimatie vragen waardoor de check in principe al niet meer waterproof is. Toen ik vroeg hoe ze een profiel op echtheid checkten zeggen ze dat ze dit niet mogen vrijgeven maar dat het een complex systeem is. Klopt naar mijn mening van geen kant. Is natuurlijk leuk om te roepen dat je profielen checkt maar dat kan dus niet zonder legitimatie. Met leugens verspreiden kom je niet verder Relatieplanet.

  Bezoek Relatieplanet

  Eefje (44) 4 april 2017
  • (32)

   Het enige wat ze doen is kijken of de profielnaam/geslacht overeen komt met het mailadres. Daarnaast checken ze of de foto elders wordt gebruikt en zo ja, door wie. Dit is alles wat ze kunnen doen.

   Rene (32) 4 april 2017
  • (44)

   Iedere datingwebsite checkt profiel op dezelfde wijze en dat is inderdaad hoe Rene het uitlegt. Kijken of de profielnaam matcht met het e-mailadres en een foto check. Meer kunnen en mogen ze ook niet doen. Eventueel een kopie van een identiteitskaart opvragen die is gemaakt op een mal. Helaas heeft niemand deze thuis liggen.

   *De ID Mal is het ideale product om diverse soorten identiteitsbewijzen (ID-kaart, paspoort, rijbewijs, verblijfsdocument etc.) in korte tijd te scannen of te kopiëren volgens de eisen van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).*

   Fred (44) 5 april 2017


Meer informatie en reviews over Relatieplanet