• Echt of Nep (38)
  Dateplanet Echt of Nep 5 reacties

  Hallo allen, Ruud hier!
  Ik wil graag een review plaatsen omtrent het feit of Dateplanet echt of nep is. Ik hoor veel uit mijn omgeving dat ze over de datingwebsite Dateplanet praten, aangezien ik hier nog niet eerder van heb gehoord, heb ik een onderzoek ingesteld of deze website/app met echte of neppe mensen werkt.

  Je kan eigenlijk heel snel zien in de voorwaarden of over ons pagina van een datingwebsite of het echt of nep is. Wanneer een datingwebsite in de voorwaarden heeft staan dat het met fictieve profielen werkt, dan is het raak. Mensen, lees die voorwaarden alsjeblieft! Het kan je veel geld schelen. Daarnaast is het gebruikelijk dat nep datingwebsites gebruik maken van een credit systeem waarbij een gebruiker moet betalen per bericht, dit ligt vaak rond de 1 euro per stuk! GELUKKIG, Dateplanet werkt met een VIP systeem, die nota bene afloopt zonder automatische incasso, waarbij je onbeperkt kan chatten. Pluspunt voor Dateplanet! Het is onmogelijk om met dit systeem met nep leden te werken.

  Volgende test: ik heb een account aangemaakt zonder foto, om zo te kijken of ik teksten binnen kreeg. Nee, amper, enkel een vrouw die vroeg wat ik op de website deed zonder foto. Ik ben wel van haar leeftijd en woon bij haar in de buurt. Verder enkele profielbezoekers maar geen echte gesprekken dus dit zit wel puik. Toen ik nog geen betaald pakket had gehaald kreeg ik ook niet echt veel aanspraak om me over te halen om te betalen. Pluspunt voor Dateplanet!

  Volgende test: kijk of de afbeeldingen van de profielen op Google staan. Dit kan via de link:
  www.google.nl/imghp
  Kopieer de URL van de foto en plak deze op bovenstaande pagina. Google zoekt het hele web door om te kijken of deze foto ook op andere websites staat. Ik heb vaak gezien dat nep leden foto's gebruiken van andere landen. Waar je dus ziet dat een foto op een Indonesische website staat bijvoorbeeld. Ik heb een gros van de fotos gecheckt via deze manier en ik kan melden dat de fotos van de gebruikers van Dateplanet echt zijn. Pluspunt voor Dateplanet!

  Laatste test: Kijk waar het bedrijf achter de website gevestigd is. In een ander land is meestal een No Go. Ook kan je checken hoeveel medewerkers een bedrijf heeft, of het een eenmanszaak, VOF of BV is. Bij veel medewerkers krijg ik altijd de kriebels want ja, hoeveel medewerkers heb je nodig om een datingwebsite te runnen? Niet veel lijkt me. Dateplanet heeft volgens de statuten 2 medewerkers en het bedrijf genaamd Sapphire Online B.V. is geregistreerd in Emmen Nederland, prima in mijn ogen. Pluspunt voor Dateplanet!

  Mensen, het is echt belangrijk, doe deze tests alvorens je iets koopt op een datingwebsite. Op het internet lees ik veel over nepsites en ook veel klachten omtrent automatische incassos. Je kan dit meestal zelfs al checken nog voordat je een account hebt geregistreerd.
  Dateplanet scoort op alle punten onwijs goed, ze stellen tevens dat ze een 24/7 klantenservice hebben en doen daarnaast als enige datingwebsite mijn inziens aan betaalde pakketten zonder automatische incasso, top.

  Ik raadt Dateplanet zeker aan, ga ook nog andere datingwebsites testen op dezelfde manier en zal hier dan op terugkomen.

  Ruud, peace out.

  Bezoek Dateplanet

  Echt of Nep (38) 1 mei 2018
  • (42)

   Een onderzoeksteam van ACM heeft afgelopen week invallen gedaan bij enkele datingsites uit Nederland, vooral datingsites die werken met inderdaad een credit systeem waren de bok. Helaas wil het ACM niet duidelijk maken bij welke datingsites ze de inval hebben gedaan, dit zullen ze vast melden nadat het onderzoek is afgerond.

   Mijn mening is: gooi alle datingsites met een credit systeem van het net. Dan ben je van veel gedonder af. De datingsites met normale abonnementen moeten wel echt zijn, anders moet een datingsite loon betalen aan mensen die gratis chatten met hun leden, geld weggooien dus. Daar geloof ik niet in. Dus gooi al die creditsites er uit en je bent klaar.

   Harm Jan (42) 1 mei 2018
  • (22)

   Ik heb op www.dateplanet.nl mijn huidige vriend leren kennen +- 2 maand geleden. Ik kan jullie allen vertellen met 100% zekerheid: mijn nieuwe vriend is geen robot. :) De fotos die op zijn profiel stonden lijken precies op hoe hij vandaag de dag is. Ook heb ik hem tijdens onze eerste chat gevraagd of hij een foto wilde sturen waarbij hij 2 vingers in de lucht diende te steken als een bunny teken, om er zo zeker van te zijn dat ik met de persoon chatte die op de profielfoto staat. Een simpele truc met veel succes.

   Esmiralda (22) 1 mei 2018
  • (57)

   Wat goed van je dat je zo'n oplettende deelnemer bent op de site! En ook heel fijn dat je de link hebt gedeeld hoe je bepaalde dingen kunt checken, hier was ik niet van op de hoogte dat dit kon en dit ga ik in het vervolg ook zeker gebruiken! Niet alleen hier maar ook bij andere dating sites waar ik lid van ben. Ik ben zeer benieuwd of de dames die ik daar ontmoet ook door de keuring komen of dat het blijkt dat dat toch allemaal nep is in plaats van echt.

   Dat ze hier met een VIP systeem werken vind ik niet zo heel erg, ik vind het wel heel belangrijk dat je zelf kunt aangeven wanneer je wilt betalen en dat het niet automatisch van je rekening wordt afgeschreven. Dat is hier gelukkig ook niet zo, want in dat geval maken ze je altijd heel veel geld afhandig en dat vind ik gewoon oplichting zonder dat je het door hebt. Dateplanet doet hier gelukkig niet aan mee en doen het gewoon allemaal op de eerlijke manier. Ik wou dat er meer datingsites waren die het op deze manier deden.

   Giovanni (57) 2 mei 2018
  • (33)

   Ik snap je vraag en ik heb het me een tijdje ook afgevraagd, zeker ook omdat er zoveel datingsites op het moment zijn die alles behalve op het rechte pad zitten.

   Na een maand Dateplanet te hebben gebruikt kan ik zeggen dat ik er erg blij mee ben geweest, inmiddels ben ik er zelfs mee gestopt omdat ik er een leuke jongen aan over heb gehouden waar ik nu vaker mee afspreek. Het is nog geen relatie of iets in die zin maar we hebben het gezellig samen en daar willen we beide Dateplanet voor bedanken. Ik hoop dat ons verhaal jou kan helpen een goede partner te gaan vinden.

   Kus Esmiralda en Jim

   Esmiralda en Jim (33) 4 november 2018
  • (37)

   Je kan idd vrij eenvoudig checken of een datingsite echt is. Bij dateplanet heb ik wel het idee dat het echt is. Vooral ook omdat niet iedereen reageert als je een berichtje stuurt. Al heb ik bij sommige members wel m'n twijfels, omdat die echt alleen maar praten over zichzelf als je iets vraagt. Maar verder gewoon een prima datingsite lijkt me.

   Ronald (37) 26 januari 2019
  • (35)

   Slechte website. Niet aan te raden ik heb daar een abonnement voor een maand gehad en daar heb ik rond 30 euro betaald, en sindsdien kreeg ik berichten van vrouwen die me alleen vragen voor prive foto’s van mij, maar om foto’s te kunnen sturen moet hier ook geld voor betalen. Wat ik raar vond dat die vrouwen vroegen me gelijk voor foto’s. Ik heb geen foto’s aan iemand toegestuurd, en als tegen een van hun zei dat wij misschien onze nummers kunnen wisselen dan reageren ze zo raar. Na drie dagen liep mijn abonnement vanzelf af. Ik kon geen berichtjes meer sturen. Volgend mijn is he neppe website

   Rony (35) 17 juli 2019


Meer informatie en reviews over Dateplanet