• Peter (41)
  Scam 2 reacties

  Mensen, doe het niet. Datingsites maken gebruik van bots, met de bedoeling je zover te krijgen dat je geld gaat spenderen aan deze waardeloze apps.

  Lees dit, alsjeblieft:

  Christopher Russell had een kleine bar in Chesapeake Beach, Maryland, maar, zoals veel mensen tegenwoordig, dacht hij dat hij betere kansen had om online te gaan. Russell was 40 en ging door een scheiding, dus hij zocht niets ernstigs. Toen hij een advertentie zag voor de datingsite Ashley Madison, die 36 miljoen leden pochte en de slogan 'Het leven is kort, een affaire hebben', besloot hij het uit te zoeken. "Het leek een zeer actieve gemeenschap", zegt hij.

  Gerelateerd: Inside Tinder's Hookup Factory

  Russell was al snel aan het bladeren door rijen verleidelijke vrouwen. Kort nadat hij zijn account had aangemaakt, kreeg hij een melding dat een van hen zijn profiel had bekeken. Haar foto was echter wazig. Om meer details te zien en contact met haar op te nemen, moest hij credits kopen. Elke dag ontving hij meer van deze come-ons - totdat hij eindelijk zei: "Fuck it." "Ik heb zoiets van," Hé, al deze vrouwen willen met me praten, "herinnert hij zich. "'Laat me doorgaan en mijn creditcardgegevens invoeren.'"

  Russell betaalde $ 100 voor 1.000 credits, die hij zou kunnen besteden aan het sturen van antwoorden of virtuele cadeaus. Maar de ervaring viel steeds meer tegen. Vrouwen die hem sloegen, reageerden niet. Zoals iedereen die gedateerd online kent, is dit niet helemaal ongebruikelijk. Mensen flirten dan verdwijnen zonder duidelijke reden. "Ik dacht dat ze niet meer geïnteresseerd waren," zegt Russell. Na een paar maanden van afwijzing nam hij niet de moeite om opnieuw in te loggen op Ashley Madison.

  Afgelopen juli ontdekte hij dat hij niet de enige was die de stille behandeling kreeg. Een hackergroep genaamd The Impact Team lekte interne memo's van Avid Life, het moederbedrijf van Ashley Madison, waaruit het wijdverspreide gebruik van seksbots blijkt: kunstmatig intelligente programma's die zich voordoen als echte mensen, bedoeld om eenzame harten als Russell te verleiden om voor premium service te betalen. Bloggers goten over de gegevens, schatten dat van de 5,5 miljoen vrouwelijke profielen op de site, slechts 12.000 echte vrouwen waren - beschuldigingen die Ashley Madison ontkende.

  Maar liefst 59 procent van al het online verkeer - niet alleen datingsites - wordt gegenereerd door bots, volgens het analistenbureau Are You a Human. Of je het nu weet of niet, de kansen zijn dat je er een bent tegengekomen. Die ace die tegen je speelt in online poker? Een bot. De kerel die je opjaagt in Call of Duty? Bot. De vreemdelingen slaan je op voor likes op Facebook? Ja, ook zij. En net als veel andere online trends, komt deze uit de wat rumoeriger hoeken van het web. Bots infiltreren zowat elke datingservice. Spammers gebruiken ze om slachtoffers te lokken op Tinder, volgens meerdere onderzoeken van Symantec, het computerbeveiligingsbedrijf. "De meerderheid van de wedstrijden zijn vaak bots", zegt Satnam Narang, Senior Response Manager van Symantec. (Tinder weigerde commentaar te geven).

  De geautomatiseerde persoonlijkheden op afstand houden is een centrale uitdaging geworden voor softwareontwikkelaars. "Het is echt moeilijk om ze te vinden", zegt Ben Trenda, Are You Human's CEO. "Je kunt een bot ontwerpen om fraudedetectie voor de gek te houden." Maar in het geval van een aantal datingsites proberen ontwikkelaars geen nep-profielen te verwijderen - ze schrijven onvermoeibaar scripts en algoritmen om meer van hen te ontketenen. Het is het smerigste geheim van de online datingservice van $ 2 miljard en strekt zich uit tot ver buiten Ashley Madison. "Ze zijn niet de enigen die valse profielen gebruiken", zegt Marc Lesnick, organisator van iDate, de grootste handelsbeurs in de industrie. "Het is absoluut doordringend."

  Ik moet voorzichtig zijn met wat ik zeg, "Andrew Conru, de oprichter en eigenaar van Adult Friend Finder, vertelt me ​​op een ochtend in zijn hoekkantoor hoog boven San Jose. Een slungelige 46-jarige, die een Ph.D. in mechanisch ontwerp van Stanford is Conru een van de slimste en meest gerespecteerde mensen in de online datingsector. Sinds hij AFF in 1995 lanceerde, heeft hij de site veranderd in een swinger-vriendelijk imperium dat discreet mainstream is - met meer dan 30 miljoen leden die $ 10 per maand betalen om "sex hookups, online seksvrienden of hete neukvrienden te vinden." Maar terwijl Conru genoeg om meerdere keren met pensioen te gaan, geeft hij een zeldzaam interview om het gefluister over het wijdverbreide gebruik van seksbots in het bedrijf te blazen. "De enige manier waarop je kunt concurreren met fraude, is dat je mensen laat weten dat het fraude is", vertelt hij. "En het gebeurt in de industrie."

  De CEO van Conru en AFF, Jon Buckheit, een andere Stanford Ph.D., start de site van een topconcurrent, Fling, en laat zien hoe ze kort na registratie worden uitgelokt door wat lijkt op bots. Met een Google-zoekopdracht voor afbeeldingen blijkt een van de vrouwen pornoster Megan Summers te zijn. 'Ze wil je foto's zien?' Vraagt ​​Buckheit vol ongeloof. "We betwijfelen of het echt Megan Summers is."

  In een e-mail schrijft Fling-eigenaar Abe Smilowitz: "We gebruiken absoluut geen valse profielen en bots ... Ons en AFF zijn vrijwel de enige jongens die dat niet doen." Dit kan waar zijn. Een willekeurig aantal spammers en hackers heeft het profiel mogelijk gemaakt met de foto van Summers; het kan een huisvrouw zijn die de gelijkenis gebruikt om haar aantrekkingskracht te vergroten of haar identiteit te verbergen. Buckheit haalt zijn schouders op bij de suggestie. "Ze verwerpen het gebruik van bots", zegt hij. "We denken nog steeds dat ze dat doen."

  Om de bots van spammers en hackers op AFF te weren, codeert Conru, die de site kort nadat hij promoveerde als een middel om vrouwen te ontmoeten, zijn eigen tegenmaatregelen en controleert hij vaak gebruikersnamen en IP-adressen op waarachtigheid. "Het is een dagelijkse slog, die elke dag honderden accounts doorneemt en deze evalueert en deactiveert", zegt hij. "Het is al 20 jaar een kat- en muisspel."

  En het is geen spel dat hij altijd wint. Het bedrijf leed onder een enorme hack die de profielen van naar schatting 3,5 miljoen leden blootlegde - wat internationale krantenkoppen opriep door spraakmakende knikkers op Capitol Hill, in Hollywood en hoger onderwijs te onthullen. "Ik weet niet of ik dit kan onthullen," zegt Conru, "maar onlangs liet ik een man een zoekopdracht uitvoeren om WhiteHouse.gov te zien en we ontdekten dat er veel .govs en veel zijn van .edus. "

  Het bedrijf stimuleert leden om te bewijzen dat ze zijn wie ze zeggen dat ze zijn door kopieën van hun rijbewijzen in te sturen in ruil voor een "geverifieerde" knop op hun profiel (vergelijkbaar met de kleine blauwe cheques op Twitter-accounts). Het feit dat mannen tien-op-één vrouwen op het heteroseksuele platform van de site overtreffen, is slechts het leven, zo vinden ze, en de vrouwen op de site zijn schijnbaar actief genoeg om de jongens aan boord te houden. Voor AFF zijn bots een smeris, hoewel de aantrekkingskracht om ze te bouwen voor Conru duidelijk genoeg is. "Als ik onze inkomsten wilde verhogen en naar de Kaaimaneilanden wilde verhuizen, zouden we onze omzet waarschijnlijk kunnen verdubbelen door simpelweg bots te gebruiken," zegt hij. "En onze bots zouden schoppen."

  Het feit dat AI met kunstenaars omgaat, is niet verrassend of nieuw. Maar wat echt fenomenaal is, is de duurzaamheid van deze online drukte, en de miljoenen sappen die er nog steeds voor vallen. "Veel mensen denken dat dit alleen gebeurt als stomme mensen, en ze kunnen zien of ze met een bot praten", zegt Steve Baker, een hoofdonderzoeker van de Federal Trade Commission. "Maar je kunt het niet vertellen. De mensen die deze oplichting uitvoeren zijn professionals, ze doen dit voor de kost. "

  De oplichterij begint met het maken van een chat-bot, wat gemakkelijker is dan je zou denken. Bot-software is gratis online beschikbaar. De Artificial Linguistic Internet Computer Entity, of ALICE, die scripts voor chatterbots genereert, bestaat al tientallen jaren. Deze programma's kunnen voor elk doel worden aangepast, hoewel het ontwerpen van een betrouwbare online datingpartner heel wat tijd en moeite kost, misschien te veel voor sommige troepen van Ashley Madison.

  In 2012 daagde Doriana Silva, een voormalig werknemer van Ashley Madison in Toronto, Avid Life Media voor $ 20 miljoen aan klagen dat ze leed aan RSI terwijl ze meer dan 1.000 sexbots maakte - bekend binnen het bedrijf als "Ashley's Angels" - voor de site. Het bedrijf was tegen Silva, beweerde dat ze met vertrouwelijk 'werkproduct en trainingsmateriaal' was ondergedoken en foto's van haar op een jetski had geplaatst om te suggereren dat ze toch niet zo geblesseerd was. (Beide partijen kwamen overeen om de pakken begin vorig jaar te laten vallen.)

  Ondanks de controverse probeerde het bedrijf vervolgens zijn bot-creatieproces te stroomlijnen. Interne documenten lekten tijdens het hack-detail van Ashley Madison hoe het bedrijf, volgens een 2013-e-mail van directeur Keith Lalonde aan toenmalig CEO Noel Biderman, de productie van seksmachines verbeterde om "Angels enmass [sic] te bouwen." Dit werd gedaan, schreef Lalonde , omdat de staf "schrijvers blokkeerde bij het één voor één maken en niet creatief genoeg was" (vertegenwoordigers van Ashley Madison hebben geen verzoeken om commentaar geretourneerd).

  Volgens gelekte e-mails gebruikte het personeel foto's van wat ze beschreven als 'verlaten profielen' die minstens twee jaar oud waren. Ze hebben ook 10.000 regels met profielbeschrijvingen en bijschriften gegenereerd. Een uitgelekt bestand met voorbeelddialoog bevat regels zoals: "Is er iemand thuis lol, ik zou genieten van een interessante cyberchat, ben je daar klaar voor?" En "Misschien ben ik in het begin een beetje verlegen, wacht tot je het weet ik, knipoog :) ". Bots werden ook ingezet voor internationale markten. Het bedrijf zou gewoon de dialooglijnen uitvoeren via translate.com. Uiteindelijk werd ongeveer 80 procent van de betalende klanten gecontacteerd door een Ashley Angel.

  "Het lijkt erop dat ze hun gebruikers scammen", zegt Conru.

  Sex bots hoeven niet eens zo goed te zijn om hun werk te doen. Deze worden niet gemaakt om de Turing-test te doorstaan, de legendarische uitdaging genoemd naar artificiële intelligentiepionier Alan Turing die probeert een mens te overtuigen dat ze met een andere persoon praat en niet met een machine. Hun enige doel is om ervoor te zorgen dat de dater meer wil chatten. En een opgekropte gast online is het makkelijkste merk. Zoals geprezen AI-onderzoeker Bruce Wilcox het stelt: "Veel mensen online willen praten over seks. Met chat-bots hoeven ze niet veel overtuigend te zijn. "

  Luckygirl wil chatten. Haar verzoek verschijnt op mijn scherm kort nadat ik een gratis account heb gemaakt op UpForIt, een populaire hookup-site die zichzelf beschouwt als de plaats 'waar hotties elkaar ontmoeten'. Luckygirl voldoet aan de criteria. Haar profiel toont een mooie, gebruinde 32-jarige uit New York, met kastanjebruin haar in een parmantige paardenstaart en een gestreept halter-topje.

  Of ik kwalificeer als een hottie is onmogelijk te zeggen, omdat ik nog geen foto of beschrijving heb geüpload. Maar Luckygirl wil graag feesten, dus ik klik op antwoorden. Er verschijnt een venster waarin staat dat ik voor het lezen van haar bericht moet upgraden naar een premium-lidmaatschap voor verschillende kosten. Oké, prima, ik haal mijn kaart tevoorschijn en kies voor de goedkoopste deal, $ 1,06 per dag gedurende drie dagen. Toen mijn transactie werd goedgekeurd, las ik de kleine lettertjes die me waarschuwden dat omgedraaide kosten ertoe zouden kunnen leiden dat ik "op de zwarte lijst" van creditcard-verwerkers zou worden geplaatst.

  Met swingers zoals Luckygirl op jacht, wie gaat er klagen? Tenzij, natuurlijk, de pro-wezens nep zijn - wat het geval lijkt te zijn als ik eenmaal de paywall passeer (alsof een supermodel een anonieme persoon online raakt, is niet genoeg om te tippen). Binnen enkele seconden werd ik gepingd door een Kardashian-lookalike die berichtte dat ze zich "FRISKY voelde en NID sme0ne om mee te spelen." Dan is er Ruthdonneil123, een 33-jarige New Yorker wiens profielfoto, ontdek ik door een Google Image Search, is, in feite, een aandelenbeeld van een pornoster.

  Dus dat is hoe de drukte eigenlijk werkt: gratis een man op een site krijgen, hem overspoelen met sexy speelkameraden die willen chatten en hem dan laten betalen voor het voorrecht. Onderweg raak je hem omhoog om lid te worden van een webcam-site of misschien een pornosite. Oh ja, en zet dan een aantal verplichte lidmaatschappen in de kleine lettertjes die automatisch elk jaar worden verlengd. En van alle jongens die meedoen, hoeveel gaan er naar hun creditcardmaatschappij dat ze een affaire online proberen te krijgen?

  Een vertegenwoordiger voor UpForIt heeft geen antwoord geretourneerd voor commentaar. Maar Lesnick, de iDate-organisator, zegt dat er geen twijfel bestaat wie er aan het werk is. "Iedereen in de branche weet wie de goede spelers zijn en wie slechte spelers zijn", zegt hij. "Uiteindelijk worden de slechteriken ontdekt en gepakt. Dit is fraude. "Maar wanneer ik hem vraag namen te noemen, zoals velen in het bedrijf, neemt hij af. "Ik moet op mijn lip bijten", zegt hij. "Sommigen van hen komen naar mijn evenement."

  In oktober 2014 nam de Federal Trade Commission zijn eerste wetshandhavingsactie tegen sexbots toen deze een boete oplegde aan JDI Dating, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde eigenaar van 18 datingsites waaronder flirtcrowd.com en findmelove.com, $ 616.000 voor het inpalmen van leden met valse profielen. Hoewel JDI de profielen van de sexbots bestempelde als 'virtuele cupido's', vond de FTC dit en andere praktijken, zoals automatische rebilling-praktijken, misleidend.

  En toch, zelfs bij JDI, lopen de sexbots door. Flirt Crowd's homepage merkt op dat: "Deze site bevat fictieve profielen genaamd 'Fantasy Cupids' (FC) die door de site worden beheerd; communicatie met een FC-profiel resulteert niet in een fysieke vergadering. "Door mee te doen, accepteren abonnees dat" sommige van de profielen en leden en / of abonnees die aan hen worden getoond, zullen worden gefabriceerd. "JDI heeft geen verzoeken om commentaar geretourneerd, maar de eigenaar , William Mark Thomas, heeft de beschuldigingen van de FTC consequent afgewezen, ondanks de schikking.

  Ze zijn niet de enigen die seksbots sluipen in de kleine lettertjes. Een soortgelijke taal verschijnt op UpForIt, dat zegt dat het bedrijf gebruikersprofielen maakt, zodat bezoekers "het soort communicatie kunnen ervaren dat ze als een betalend lid kunnen verwachten." In feite had het bedrijf voor alle verontwaardiging over de nep-femmes van Ashley Madison onthuld het gebruik van "Ashley's Angels" jarenlang in zijn eigen Servicevoorwaarden als een "poging om communicatie met echte leden te simuleren om meer conversatie aan te moedigen." Vandaag is die taal verdwenen, maar er is nog steeds een clausule met bewegingsruimte: "U gaat akkoord dat sommige functies van onze Site en onze Service bedoeld zijn om entertainment te bieden. "

  Vanzelfsprekend willen de sites niet de aandacht vestigen op de kleine lettertjes. In januari stuurde Biderman, de voormalige CEO van Ashley Madison, personeelsleden per e-mail toe in de onderwerpregel "dit is echt problematisch ..." Hij wees erop dat de Wikipedia-inzending over Ashley Madison was veranderd om een ​​gedeelte over Ashley's Angels te bevatten. Als reactie hierop verzekerde Anthony Macri, de voormalige directeur van sociale media voor Avid Media Life, Biderman dat hij het probleem zou oplossen. "Ik zal het terug veranderen naar wat het was," antwoordde hij. Biderman stelde voor het te tweaken om te lezen: "De authenticiteit van de site is aangevochten en is legitiem gebleken."

  In de tussentijd is Christopher Russell, de eigenaar van de club gekanteld door Ashley Madison bots, nu onderdeel van een class action-suit tegen Ashley Madison. In principe wil hij dat hij $ 100 terugkrijgt en dat de regering nieuwe regels opstelt voor het speelveld van meerdere miljarden dollars. "Ik hoop dat dit alle datingsites laat merken dat dit soort gedrag frauduleus is", zegt hij. "Je moet mensen op je site niet in de maling nemen om geld te overhandigen als er niemand aan de andere kant is."

  Er is een contra-intuïtieve manier om te kijken naar het succes van AI-tegens op het net, evenals de huidige en toekomstige status van bots online: alle mensen die werden gedupeerd, zouden niet zo verdraagzaam zijn geweest als ze zich niet vermaakten, toch? ? Bot of geen bot, de ontmoetingen gaven ze plezier. Het is dezelfde logica die van toepassing is op strippers die geld voor de gek houden, of de zogenaamde "hostess bars" in Tokio, waar de jongens helemaal niet betalen voor de huid, maar voor het gesprek. Op dezelfde manier kan het "It's a Match" -scherm van Tinder evenveel van een Pavloviaanse oplossing bieden als elke IRL-bijeenkomst.

  Misschien, in de toekomst, wanneer online daters aan het jacken zijn en jack-off zijn in de Matrix, maakt het hen niet uit wie of wat aan de andere kant is. Misschien maakt het ze al niet meer uit. Veel mensen willen gewoon een soort van aanpasbare, overtuigende ervaring om aan te zetten. Facebook's overname van Oculus Rift, het toonaangevende virtual reality-bedrijf, van $ 2 miljard, is een grote aanwijzing dat gesimuleerd online leven op het punt staat om exponentieel meeslepend te worden - waardoor het nog moeilijker wordt om echte mensen online van bots te onderscheiden.

  We zijn nog steeds tientallen jaren verwijderd van een Scarlett Johansson-bot, zoals afgebeeld in de film Her, maar Conru voorspelt dat virtual reality binnen vijf jaar een normaal onderdeel van ons leven zal zijn. Tijdens mijn bezoek aan AFF brengen Conru en Buckheit een webcampagina waarop een echte vrouw in realtime aan de andere kant wordt getoond. Met lang donker haar en een strakke zwart-witte jurk zit ze op een handdoek in een kleine kamer, aan het typen op een computer en wachtend op mijn bevel. Als ik op een knop op het toetsenbord klik, trilt ze en grijpt ze naar haar kruis. Ik klik opnieuw en ze grijpt een tweede keer. "We zetten teledildonics in," legt Conru uit, sexmachines die de online ervaring verbeteren.

  In dit geval draagt ​​de vrouw trillende slipjes, die grijpen wanneer op ons toetsenbord wordt geklikt. Er is ook een mannelijke bevestiging: een witte buis met een perzikkleurig vibrerend interieur. Het reageert als de persoon aan de andere kant van de lijn het bestuurt. "Ga je gang en steek je vinger erin," nodigt Buckheit me uit, terwijl de anatomische jelly schimmel zoemt. "Er zullen voor- en nadelen aan zijn verbonden," zegt hij, "maar ik denk dat er een wereld is waar mensen seksuele fantasieën met zoveel mogelijk realisme willen spelen." Zelfs als de mensen die je oplichten nep zijn.

  Bezoek Badoo

  Peter (41) 25 januari 2019
  • (43)

   duidelijk verhaal . bedankt voor deze informatie

   m (43) 14 augustus 2019
  • (49)

   Lekker kort verhaal... zal niemand lezen

   Guus (49) 15 oktober 2019


Meer informatie en reviews over Badoo