Paiq
8,0

98 reviews

Paiq is een datingwebsite die het helemaal anders aanpakt. We hebben de profieltjes, de lange lijsten met fotootjes en de verhaaltjes vol clichés overboord gezet en vervangen door een goede matching door middel van kunstmatige intelligentie, foto's die al chattend scherper worden, speeddates, icebreakers en meer. Op Paiq.nl voert het gesprek, niet het rondbrowsen, de boventoon.

Cijfer en gebruikersgemak

Wij hebben datingwebsite Paiq een 8,0 gegeven omdat het systeem uniek is en de prijzen relatief laag zijn. Groot minpunt is toch wel dat je de persoon in kwestie pas heel laat kan zien. Als innerlijk belangrijker is dan uiterlijk kun je hier een poging wagen.

Prijzenlijst Paiq

 • 1 maand abonnement: € 9,50 + € 10,00 eenmalig
Ontevreden over Paiq? Probeer dan eens Hot or Not.
Deze pagina is 6.110 keer bezocht.

Reviews ( 98 )

 • Roger (36)
  Kun je een date mee scoren maar opz... 0 reacties

  Tijdje op Paiq gezeten. Nooit een abonnement gehad maar wel eens wat credits gekocht voor een paar euro.

  De filosofie van Paiq is dat je eerst kijkt of er een inhoudelijke match is en daarna pas foto's te zien krijgt. Dat is een nobel idee maar naief. Bevalt de ander je uiterlijk niet dan stoppen ze met reageren en/of wordt je geblokkeerd. Dus met enige vertraging is dat niet anders dan een normale datingsite. En ik begrijp het ook wel want ook ik heb geregeld gesprekken gehad met dames die niet aantrekkelijk bleken te zijn. Dus ja dat is erg vermoeiend. Dan heb je gewoon liever meteen een afwijzing daarop dan na je tijd verdoen aan een zinloos praatje. Gelukkig kon dat ook nog op Paiq.

  Ik gebruikte uiteindelijk enkel het fotospel om oneliners te sturen. Dat is niet gratis maar ook niet heel duur. En je weet in ieder geval meteen of je elkaars uiterlijk bevalt. Een soort Tinder maar met als voordeel dat je initiatief kunt nemen en met een leuke oneliner iemand kan verleiden tot een reactie.

  Uindelijk dus ook wel wat dates mee kunnen regelen. En dat is uiteindelijk het doel waar je een stuk software op afrekent en dus is Paiq wel een voldoende waard. Maar gezien er ook enkele waardeloze features aan zitten met een naieve filosofie blijft dat een krappe voldoende.

  Roger (36) 18 oktober 2019
 • Wout (44)
  Paiq het nieuwe daten 0 reacties

  Het daten wat je op Paiq kunt doen is het nieuwe online daten van deze tijd en mij bevalt dit heel goed! Geen rare poespas er omheen, maar gerichte vragen en leuke dingen als ijsbrekers en, wat ik heel erg mooi vond om te lezen, is dat het hier echt gaat om het gesprek en niet om het rondsurfen op de site en een beetje foto's van anderen kijken. Foto's kijken is leuk, dat vind ik ook, maar uiteindelijk schiet je daar niet veel mee op omdat je dan alsnog niet weet of diegene wel bij jou past. Er is maar één manier om daar achter te komen en dat is diegene aanspreken en het gesprek open en eerlijk aan durven gaan. Doordat je de foto's hier pas later scherp ziet worden, word je hier gedwongen om met de mensen te praten.

  Wout (44) 27 juli 2019
 • Karel (60)
  Wazige foto 1 reactie

  Als ik ergens niet op zit te wachten wanneer ik op zoek ben naar iemand om mee te daten dan zijn het wel wazige foto’s op hun profiel.
  Ik ben ene man die graag weet waar hij aan toe is en als ik dan eerst een hele tijd met iemand moet praten voordat ik weet of hun uiterlijk me wel of niet aanspreekt, dan is dat voor mij totaal niet handig.
  Dit is zelfs een irritatiepunt van mij over deze website, dus ik kan ook niet anders dan deze site geen goede beoordeling geven helaas.

  Karel (60) 9 juli 2019
 • Marcus (44)
  Uniek systeem maar niet praktisch 1 reactie

  Ik heb zelf een flinke tijd op Paiq gestaan en vond het systeem ook wel uniek. Heb ook dates via Paiq gehad. Als je betaald kun je ook de "blur-foto's" helder maken. Het is uniek , maar het heeft ook enorme nadelen:

  1. Heel veel mismatches.
  2. Matches heeeel ver buiten de regio(of dat moet geen probleem voor je zijn)
  3. Zodra je kop iemand niet aanstaat, wordt je er zonder pardon afgegooid. (Beetje kil systeem)
  4. Je hebt geen duidelijk profiel of beeld van de andere partij, wat je dus wel hebt bij andere datingsites.

  Zelf vind ik dit systeem totaal niet werken.

  Marcus (44) 2 juni 2019
 • Maurice (44)
  Anders dan anders 0 reacties

  Paiq pakt het heel anders aan dan de andere online datingsites en als je dit een beetje weet te waarderen is dat hartstikke leuk.
  Zelf hou ik hier wel van en ben ik blij dat het niet zo’n dertien in een dozijn online datingsite is.

  Maar toch hoor ik ook veel mensen klagen over de manier hoe het op Paiq in zijn werk gaat dis schijnbaar is dit wel per persoon verschillend en is het niet vanzelfsprekend dat iedereen dit altijd maar leuk vindt hoe het hier werkt.

  Wel jammer dat er ook best veel mensen negatief zijn over Paiq want ik ben juist heel tevreden.

  Maurice (44) 1 juni 2019
 • Solaris (32)
  De gekste conspiracy theorie worden... 0 reacties

  Ja Paiq... Het heeft lang geduurd voordat ik deze site echt kon doorgronden maar ik denk dat het me nu toch is gelukt.
  Dit wordt een lang en erg raar verhaal dus houd je maar vast..

  Deze site is niet goed en niet slecht. De manier hoe het werkt heeft in principe heel erg veel potentie. Maar nadat je er langere tijd op zit valt deze site enorm hard door de mand. De regels zijn bijvoorbeeld anders bij vrouwen dan bij mannen. Als vrouw mag je er van alles op zetten. Hun hele huisdierencollectie, interieur en foto's van de tuin of vakantie zijn totaal geen probleem. Terwijl je het als man zijnde enkel bij selfies mag houden want anders worden ze direct verwijderd. 1 ding is mij duidelijk geworden, en dat is dat Paiq mensen erg graag in de gaten houdt. Dit hoeft niet slecht te zijn, maar als je een beetje intelligent bent kom je er al snel achter dat zelfs je gesprekken gemonitord worden. Sterker nog, ze hebben zelf nep accounts zodat ze even met je kunnen praten (als zogenaamd potentiële single vrouw) om te achterhalen wat je komt doen op de site. Maar wat mij echter opviel was de manier waarop je gemotiveerd wordt om credits aan te schaffen. Ik zeg eerlijk dat ik hier een aantal keren ben ingetrapt omdat ik gewoon niet wou geloven dat ze zo smerig te werk zouden gaan. Maar helaas is bij mij vandaag definitief het kwartje gevallen. Na de zoveelste keer moet ik het bewijs als onomstotelijk beschouwen.

  Er komt eens in de zoveel tijd opeens een mooie vrouw langs bij de foto bewonderaars die vanuit het niets opeens al je foto's leuk vindt. En jou dus meerdere keren liked. Jij denkt dus dat ze geinteresseert is in je en stuurt haar dan een net
  berichtje. Maar helaas zijn je credits net niet genoeg om juist deze persoon aan te kunnen spreken. En dus moet je credits aan gaan schaffen. Als je dat gedaan hebt krijg je nog geen dag later een bericht dat ze je foto niet geaccepteerd heeft, (raar nadat ze al me foto's wel heeft geliked). En het gekke is dan ook dat je 9/10 keer deze vrouwen nooit bent tegengekomen bij het foto toernooi. Niet daarvoor en niet meer daarna. Terwijl andere vrouwen waar je mee gesproken hebt en elkaar geblokt hebt wel blijven langskomen. Tevens doet deze site helemaal niets met de gegevens die je hebt ingevuld. Zo kom ik telkens vrouwen tegen die 100km of meer uit me buurt wonen terwijl ik duidelijk mijn straal op 25 heb aangegeven. En bij de speeddates krijg je vrouwen die jij geblokt hebt of andersom. Heel irritant. Laats kwam ik er eentje tegen die al een vriend heeft en gewoon een maatje wou ofzo. Terwijl ik duidelijk ben geweest op zoek te zijn naar een date/relatie. En geen vriendschap!.

  Maar wat me vooral opvalt en daar wil ik bij deze iedereen voor waarschuwen, is dat deze dating site onder een netwerk van andere datingsites valt. Wat ze doen is dat ze jouw linken aan een netwerk van advertenties van zuster datingsite constructies. Je betaald dus in het begin en bent erg enthousiast over deze site. Het oogt allemaal leuk, makkelijk en vertrouwd. Maar later wordt het je duidelijk dat je nog beter Doutzen Kroes mee uit kunt vragen op een date. Want daten gaat op deze site helaas nooit gebeuren!
  Heel raar, want op andere sites heb ik wel meerdere dates gehad. Maar goed,, het is ook uiteindelijk de bedoeling (zo lijkt het althans) dat je afknapt van deze site en het dan vervolgens op een van hun zuster sites gaat proberen. Zodat ze je opnieuw geld afhandig kunnen maken. En die tactiek blijven ze continue op al deze sites hanteren.
  Jammer dat er een paar magnaten zijn die de nep datingsite monopolie in handen blijken te hebben. Ze verpesten het gewoon voor iedereen en hebben er niets meer dan een ordinaire geldmachine van gemaakt. Waarmee ze met instemming de identiteit van meerdere vrouwen lijken te kunnen gebruiken.

  Solaris (32) 8 mei 2019
 • Zander (25)
  Neppe accounts 1 reactie

  Ik ontmoet hier alleen "vrouwen" die mij blokkeren nadat ik naar bed ga.

  Zander (25) 9 april 2019
 • Luuk (38)
  Lekker anders maar leuk 1 reactie

  Paiq is een datingsite die het eindelijk een keer anders durft te doen dan alle andere websites. Ik vind dit heel erg verfrissend en leuk. Doordat je het op deze website zo anders doet, is het ook veel spannender en leuker om te doen en daarbij is het alles behalve saai!

  Daarnaast vraagt Paiq maar 9 euro per maand voor een lidmaatschap en ik heb al op heel veel datingsites gezeten, maar geen één was er zo goedkoop als deze geloof me daar maar in! Het is dus eigenlijk een combinatie van een goede en goedkope website én een leuke en spannende site tegelijk. Het enige wat van mij niet had gehoeven zijn de foto's die eerst wazig zijn, ik zie graag hoe degene eruitziet met wie ik aan het chatten ben.

  Luuk (38) 18 februari 2019
 • Rob (32)
  niet duur maar ook niet goed 1 reactie

  Paiq is relatief een hele goedkope datingwebsite, want je bent maar 9,50 per maand kwijt aan kosten die je hier moet betalen om er lid te mogen zijn. Maar misschien wel doordat het geen dure website is, is het ook geen goede website en dat steekt mij wel een beetje want er wordt wel geld voor gevraagd, ook als is dit niet heel veel geld. Het is altijd moeilijk om in iemand zijn of haar portemonnee te kijken en wanneer je iets aanbied tegen betaling dan mogen de mensen daar ook wel wat voor terug verwachten, niet alleen maar hopen en dromen, maar ze moeten ook wel uit komen. Of er moet in ieder geval het vooruitzicht zijn dat dit mogelijk is en niet alleen maar een fantasie. En mijn gevoel zegt me dat dit op dit moment hier alleen maar een fantasie is en dat daar ook niet snel verandering in zal komen de komende tijd.

  Rob (32) 13 januari 2019
 • Kay (39)
  Paiq leuke manier van werken 1 reactie

  He leest veel wisselende berichten over Paiq. De een vind het fijn dat ze niet op dezelfde manier werken als de meeste andere websites en anderen vinden dit juist verfrissend en leuk. Ik behoor tot die tweede groep mensen, ik vind het juist leuk dat ze het hier allemaal een beetje anders doen. De manier die Paiq hanteert houdt het allemaal wat langer spannend vind ik, omdat je op deze manier net iets langer moet wachten voordat je weet hoe degene met woe je aan het chatten bent eruit ziet.

  Kay (39) 9 december 2018
 • Dave (42)
  klacht paiq 1 reactie

  ik heb een klacht over Paiq, want ze doen het allemaal heel erg mooi voorkomen dat je gedurende een chat de foto's van diegene beter te zien krijgt maar dit vind juist heel erg vervelend aan deze website. Ik wil graag zien met wie ik chat, zodat ik gedurende de chat niet teleurgesteld wordt door het uiterlijk. Zo verspil je soms je tijd aan bepaalde personen waar je in andere gevallen helemaal geen aandacht aan besteed zou hebben als je had geweten hoe diegene eruit ziet. Dus het maakt het wel spannender dat vind ik ook, en als je iemand bent die volledig voor het innerlijk gaat snap ik het ook. Maar ik vind het uiterlijk van iemand ook gewoon belangrijk en ik vind dat iemand er verzorgd uit hoort te zien. Dat kun je soms al goed zien op een foto. Dus dit mis ik hier heel erg.

  Dave (42) 24 november 2018
 • Cas (39)
  Paiq niet standaard 1 reactie

  Wat ik bij Paiq erg leuk vind, is dat het niet zo'n standaard datingwebsite is, maar dat het gewoon best een aantal dingen heeft die geen enkele andere site heeft (voor zover ik weet).
  En dat maakt het dat het veel minder saai is dan de andere sites waar ik eerder op zat, hier blijft het wat spannender, en dat spannender bedoel ik dan wel op een goede manier natuurlijk.
  Ik vind de prijs van Paiq ook prima, dit is voor iedereen gewoon op te brengen en als je dit geld niet hebt per maand, dan zit er iets niet goed in je financiële situatie dus dat zou in principe voor (bijna) niemand een probleem moeten zijn.
  Al met al een goede site! Ik ben er erg tevreden over.

  Cas (39) 21 oktober 2018
 • Gijs (63)
  rapport over paiq 1 reactie

  Deze site geeft de site Paiq een 8.0 las ik net in de tekst maar die zou ik de site niet als rapportcijfer geven, eerder een 6.0
  Het is geen hele slechte site dus het verdient geen onvoldoende maar ook niet een acht als je het mij vraagt.
  Het is natuurlijk wel lekker goedkoop maar 9 euro per maand, dat zie je nergens anders.
  Wel weer jammer dat je dan die eenmalige 10 euro moet betalen, maar dat ter zijde.
  Wat mij irriteert zijn die foto's waar je in het begin niets van kunt zien en wat dan hoe langer je met iemand praat steeds scherper in beeld komt te staan.
  Dat vind ik echt bloedirritant, laat ze dat gewoon gelijk scherp maken, dat hoeft voor mij niet spannend te blijven.
  Ik zie liever de foto van de gene met wie ik aan het chatten ben.

  Gijs (63) 24 juni 2018
 • Fabian (41)
  Het blijft spannend 1 reactie

  Paiq is gewoon een hele andere website dan de meeste gemiddelde dating sites. Hier blijft alles veel langer spannend waar je het op een normale dating site misschien al wat saai vindt worden. Een voorbeeld hiervan is dat tijdens het chatten een foto steeds scherper wordt, dit vind ik zelf heel leuk. Soms wordt je positief verrast door het uiterlijk en soms iets minder maar wat hier het fijne van is is dat je de vrouw in kwestie dan al iets beter hebt leren kennen en dan maakt het je misschien wel minder uit dat haar neus misschien iets aan de grote kant is of welke andere oneffenheid dan ook. Ik ben fan hier van.

  Fabian (41) 10 juni 2018
 • Jan (42)
  Lekker goedkoop 1 reactie

  Paiq is na de gratis websites denk ik de goedkoopste dating web site van allemaal. Je moet dan wel even eenmalig 10 euro extra betalen in het begin, ik denk dat dit iets van registratie kosten of iets dergelijks zijn dat weet ik ook niet, maar daarna betaal je nog maar 9,50 euro per maand. En met de andere sites waar ik op heb gezeten was dit toch wel altijd minimaal 15 tot 25 euro per maand, dus dat scheelt nog al wat. Verder vind ik Paiq niet echt een bijzondere website, maar dat hoeft ook niet. Zolang ik er maar vrouwen kan leren kennen die net als ik ook op zoek zijn naar een nieuwe relatie, of in ieder geval eerst iemand leren kennen waar het mee klikt. Dan vind ik dat genoeg en dan kun je er samen wel het beste van maken.

  Jan (42) 4 mei 2018
 • William (54)
  Paiq flop 0 reacties

  De website Paiq vind ik een regelrechte flop! Het is eigenlijk absurd dat een site als deze nog bestaansrecht heeft voor wat ze doen, want ik denk dat als er een keuring voor is, dat paiq hier niet met vlag en wimpel voor zal slagen. In tegendeel zelfs. Het is dat ik er voor bepaalde tijd aan vast zit door mijn eigen domme schuld, maar anders was ik waarschijnlijk na dag een hier alweer hard van weg gelopen.

  William (54) 15 april 2018
 • Robot Chicken (35)
  verdacht 0 reacties

  Hoorde laatst dat huismoeders 10ct per gegeven [enter] krijgen als ze mannen aan de praat houden. Ik vond het al zo raar waarom het allemaal van die individuele regeltjes waren met doodlopers en gegeven enters. Tegenwoordig moet je om die matches gaan smeken en haar overtuigen met jou te kunnen praten. Op een sneaky manier hebben ze "nee" op de plaats gezet waar je normaal gesproken "ja" verwacht. Uit automatisme ben ik er al twee keer ingetrapt en dat was waarschijnlijk ook de opzet. Veel van die matches worden ook gewoon geweigerd terwijl zij niet kunnen weten hoe ik eruit zie, andere komen nooit meer online en als een vrouw jou spontaan accepteert mag je er zeer bedenkelijk over zijn. Probeer ik de speeddate uit dan zie ik telkens dezelfde gegadigden voorbijkomen en dat de hele dag/week/maand door. Moet ik dat niet vreemd gaan vinden? Als ik Paiq was zou ik er voor zorgen dat dit minder opviel. Bijna de helft van de matches/speeddates die ik zie hebben geeneens een foto, misschien dat die in tegenstelling wél echte leden zijn die op zoek zijn, maar als je uiteindelijk de foto niet te zien krijgt dat is dat toch in strijd met het bedoeling van deze datingsite? Ook ben ik een keer meiden tegengekomen die ongeneeslijk ziek waren of blind (ik wil er geen kwaad word over kwijt als je écht ziek bent). Dit zorgde voor een enorme schrik waar ik nog steeds niet overheen ben en deze meiden stelden zich daarnaast ook nog eens heel onwelwillend op over een date. Dus weer pogingen voor niets en een slecht gevoel overgehouden. Brrr.

  Robot Chicken (35) 5 april 2018
 • Linda (58)
  Lekker goedkoop 1 reactie

  Heel veel dating sites zijn abnormaal door, ik weet zeker dat er heel erg veel mensen zijn die gewoonweg niet in staat zijn om zo’n bedrag neer te tellen voor een beetje achter de computer zitten. Deze site is goed te betalen en ook de site vind ik erg leuk. Ik kees veel over de foto’s hier en hoe dat gaat, maar ik vind dat juist wel leuk. Het is spannend.

  Linda (58) 18 november 2017
 • Henry (42)
  Geweldige website met een uniek sys... 0 reacties

  Ik vind paiq juist een leuke site. De mensen wie lopen te zeuren over fake en veel vreemdgangers die hebben vaak hun mening wel erg snel klaar. Als ze enigszins denken dat een foto niet klopt dan hoor je meteen je gaat vreemd . Jammer want je kunt ook hele leuke gesprekken voeren met iemand zonder de foto te zien. Veel mensen zeggen het is een vleeskeuring maar zonder foto is het weer vreemdgaan. Ik ben als test nu bijna twee maanden op paiq. Ik moet zeggen het is een duidelijke site. Matching klopt best wel vaak. Ik vind persoonlijk de vragen wie vrouwen stellen erg standaard ( rook je) vakantie... Maar dat ligt niet aan de site maar aan de gebruikers zelf. Dat paiq geld vraagt dat kan ik ook nog begrijpen. Ook een site als paiq moet geld op brengen. Ik vind dit echt minimaal wat zij vragen in verhouding tot andere sites. Op iedere site zitten vreemdgangers op iedere site heb je gefrustreerde vrouwen en mannen. Daar valt niet op te controleren. Ik geef paiq een dikke 9 .

  Probeer eens niet meteen naar de foto te kijken ook niet na 15 minuten maar knoop een leuk gesprek aan en kijk dan pas eens naar de foto .

  Henry (42) 17 november 2017
 • Ben (52)
  Underdog 1 reactie

  Paiq is een dating site die je niet tegen komt op reclames van televisie of radio, dit ben ik nog nooit tegen gekomen ten minste. Toch, wanneer je er via via op komt, blijkt het een enorm sterke site met een goed concept te zijn! Schijnbaar hebben ze al die reclame helemaal niet nodig om goed te kunnen draaien. Doordat je er biet veel van hoort is het aaarschijnlijk wel een beetje een underdog. Maar onderschat nooit de underdog zeggen ze altijd, ik denk dat dar hier ook goed op van toepassing is.

  Ben (52) 29 oktober 2017

Plaats een review